RetroPlanet #9

Το Retro Planet μπαίνει στον 3ο χρόνο του και κυκλοφορεί με ένα σκασμό από θέματα για να διαβάσεις. Στο τεύχος 9 (Σεπτέμβρης 2015) πατάμε το power στη δημοφιλέστερη κονσόλα όλων των εποχών. Το Playstation 2 μας δείχνει τα δόντια του και εμείς βρίσκουμε τρόπους να φτάσουμε την εμπειρία μαζί του στο maximum.

To Lynx της Camputers δεν είναι μονάχα ένα κομψό αιλουροειδές, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση 8μπιτου υπολογιστή τον οποίο εξετάζουμε από την κορυφή μέχρι τα... νύχια!

Καταιγισμός από software τίτλους σε αυτό το τεύχος: Η AdventureLand φιλοξενεί το Athanor, ένα ολοκαίνουριο και εθιστικότατο adventure για τον Amstrad 6128, ενώ remakes των R-Type (CPC 6128) και Ghosts n' Goblins (Commodore 64), καθώς και ο coin-op emulator (!?!) του Asteroids (Commodore 64), μας παίρνουν τα μυαλά και γεμίζουν αράδες τις σελίδες μας.

Φροντίσαμε να μπούμε στα άδυτα του ολοκαίνουριου Secret Of Middle City (ένα τεύχος 2 adventures, really?), παίξαμε το παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως, κουβεντιάσαμε με τους developers και στα δίνουμε όλα στο πιάτο να τα απολαύσεις. Και αν θέλεις λίγη περισσότερη περιπέτεια ακόμα, OK, το φροντίσαμε και αυτό: εγκαινιάζουμε από αυτό το τεύχος μια νέα στήλη δια χειρός Αντώνη Ηλιάκη για τα νέα και τις εξελίξεις στον κόσμο των adventures.

Μια ολόκληρη σεζόν κράτησε η σειρά άρθρων για τα Ελληνικά retro computing sites. Κλείνει πανηγυρικά με τη ναυαρχίδα του χώρου: κυρίες και κύριοι, το RetroManiaX.gr στις σελίδες του Retro Planet. Δεν περιγράφω άλλο!

Το Retro Planet είναι ένα ανεξάρτητο περιοδικό για το retro και το εναλλακτικό computing το οποίο εκδίδεται κάθε τρεις μήνες. Για να το αποκτήσετε μπείτε στο http://www.retroplanet.gr ή στείλτε email στο info AT retroplanet DOT gr αναγράφοντας τον αριθμό των τευχών που θέλετε καθώς και τα πλήρη στοιχεία σας. Μόλις λάβουμε μήνυμά σας θα σας ενημερώσουμε για το κόστος και τη διαδικασία αποστολής ανάλογα με το πόσα τεύχη θέλετε.

Το τεύχος μπορεί να σταλεί με αντικαταβολή σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατή η αποστολή με courier αλλά και ούτε η απλή αποστολή ΕΛΤΑ (χωρίς αντικαταβολή) με προκαταβολική κατάθεση/πληρωμή του ποσού. Δεν είναι δυνατή η χρήση Paypal, παρά μόνο για τους πελάτες εξωτερικού.

Στα emails για παραγγελίες παρακαλούμε να αναγράφετε καθαρά, με ελληνικούς χαρακτήρες, τα πλήρη στοιχεία αποστολής καθώς με copy/paste αυτών που εσείς μας γράφετε φτιάχνονται οι ετικέτες για το ταχυδρομείο.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε μορφής ιδέες και προτάσεις που θα οδηγήσουν σε δημιουργική συνεργασία με σκοπό ένα καλύτερο Retro Planet. Έχεις το μικρόβιο; Μην το σκέφτεσαι. Γράψε: info AT retroplanet DOT gr.

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας στο περιοδικό, συνεχίζουμε χωρίς σταματημό.