AmigaRacer

Ένα νέο racing παιχνίδι ετοιμάζεται από την ομάδα AmigaTec το οποίο ονομάζεται AmigaRacer και είναι στην έκδοση 1.2A. Το AmigaRacer είναι επηρεασμένο από το Lotus Esprit Turbo Challenge της Gremlin και αυτό φαίνεται αμέσως από το menu επιλογών, το οποίο έχει την ίδια διάταξη. Είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, και αυτή η έκδοση λειτουργεί περισσότερο ως demo. Έχει όμως μερικά καλά χαρακτηριστικά, όπως ότι είναι πολύ γρήγορο και ότι έχει την δυνατότητα να γίνεται update από μια επιλογή στο menu.

Δυστυχώς, φαίνεται να απέχει αρκετά από το να είναι ολοκληρωμένο, καθώς έχει μόνο μια πίστα, οι συγκρούσεις με τα άλλα αμάξια δεν λειτουργούν και πολύ καλά, αλλά ούτε και με το περιβάλλον. Ακόμα πολλές φορές θα δείτε αντίπαλα αμάξια να περνάνε το ένα μέσα από το άλλο, ή όταν τελειώνετε το γύρο φαίνεται να μην υπάρχει κάποια ένωση στο σκηνικό, με αποτέλεσμα να βλέπετε κάποιο glitch στα γραφικά.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι όταν το ξεκινάτε κοιτάζει να βρει συνδεδεμένα joysticks, τα οποία και χρησιμοποιεί αμέσως, κάτι που έκανα με το tomahawk μου και τον ειδικό αντάπτορα. Επίσης, φαίνεται στο μέλλον να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αυτοκινήτων, για μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι.

Το AmigaRacer θα το βρείτε στο site της AmigaTec σε εκδόσεις για AmigaOS 4 και MorphOS, και σύντομα θα προστεθούν και άλλες. Δυστυχώς στο site δεν θα βρείτε ακόμα περισσότερες πληροφορίες, καθώς και αυτό είναι υπό ανάπτυξη.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε το παιχνίδι να τρέχει στο AmigaOS 4 και να πάρετε μία γεύση.