Fruit'y

Η ομάδα ανάπτυξης παιχνιδιών Retroguru, η οποία έχει δημιουργήσει την σειρά παιχνιδιών Sqrxz, κυκλοφόρησε ένα νέο παιχνίδι, το Fruit'y. Το Fruit'y είναι ένα puzzle παιχνίδι στο οποίο πρέπει να κάνετε τις σωστές κινήσεις και να λύσετε  την κάθε πίστα. Είναι επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από το κλασσικό Gem'X της Kaiko, το οποίο είχε εμφανιστεί το 1991 στην Amiga και στον Commodore 64.

Η οθόνη χωρίζεται κάθετα στα δύο και εσείς παίζετε στην αριστερή πλευρά. Εκεί βλέπετε μια ομάδα φρούτων τα οποία και μπορείτε να αλλάξετε κάνοντας κλικ σε αυτά, και με βάση κάποια προκαθορισμένη σειρ η οποία αλλάζει σε κάθε πίστα και εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης. Όταν φτάσετε στο τελευταίο φρούτο της σειράς, μετά αυτό εξαφανίζεται. Κάθε φρούτο που αλλάζετε, επηρεάζει και τα διπλανά του σε σχήμα σταυρού, και όχι αυτά που είναι διαγώνια από αυτό.

Σκοπός σας είναι να κάνετε τα φρούτα της αριστερής πλευράς να είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά της δεξιάς πλευράς. Μόλις το καταφέρετε περνάτε στην επόμενη πίστα, και έχετε μόλις 120 να ολοκληρώσετε.

Το παιχνίδι είναι ήδη διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την επίσημη σελίδα της Retroguru.

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μία γεύση του παιχνιδιού.