Viva Amiga: Dave Needle και RJ Mical

Οι συντελεστές του Viva Amiga, ενός από τα ντοκιμαντέρ για την Commodore και την Amiga, κυκλοφόρησαν ολόκληρες τις συνεντεύξεις του Dave Needle και του RJ Mical. Το Viva Amiga ξεκίνησε από ένα επιτυχημένο Kickstarter πρίν από περίπου 5 χρόνια. Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο Zack Weddington.

Ο Dave Needle ήταν ένας μύθος στην βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών. Όπως και ο RJ Mical, υπήρξε άνθρωπος κλειδί στην δημιουργία της Amiga, του Atari Lynx (The Handy) και της κονσόλας 3DO. Στην συνέντευξη ξεχωρίζουν τα σημεία όπου αφηγείτε καταστάσεις από τα παρασκήνια της εκδήλωσης που έγινε για παρουσίαση της Amiga το 1985, την άποψή του για την εικογένεια Tramiel και για την συνεργασία τους σε διάφορες φάσεις της καριέρας του, όπως επίσης την άποψή του για τις νέες Amiga της επόμενης γενιάς. Η συνέντευξη του Dave Needle διατίθενται εντελώς δωρεάν, με δυνατότητα να την δείτε online στο Vimeo ή να την κατεβάσετε.

 

Ο RJ Mical υπήρξε είδωλο και στην βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, αλλά και στην κοινότητα της Amiga, από το 1980 και μετά. Εκείνος και ο Dave Needle σχεδίασαν μαζί το Atari Lynx (The Handy), καθώς και την κονσόλα 3DO, μετά την θητεία τους στην Amiga Corporation. Συνέβαλλε επίσης στο Playstation όταν δούλευε στην Sony, αλλά και στην Google σαν Διευθυντής Παιχνιδιών.

Στην συνέντευξή του μιλάει για τα πρώιμα χρόνια του στην βιομηχανία παιχνιδιών και στην Williams Electronics όπου εργάστηκε, για τον Jay Miner ως έναν ξεχωριστό άνθρωπο και για το πόσο συνέβαλε στην κοινότητα της Amiga, για το ολοκληρωμένο BoingBall demo το οποίο δεν εμφανίστηκε από την στιγμή που η Commodore αγόρασε την Amiga Corporation, και την θετική του συμβολή στην ανάπτυξη της Amiga από την στιγμή που η τεχνολογία της αγοράστηκε από την Commodore.

Η συνέντευξη του RJ Mical διατίθενται στο Vimeo για να την δείτε online ή να την κατεβάσετε, με κόστος 1,69€.