Νέος Netsurf 3.7 για OS4 και OS3

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του NetSurf, η 3.7, η οποία περιλαμβάνει κυρίως διορθώσεις προβλημάτων σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, αλλά και νέες λειτουργίες. Ο NetSurf είναι ένας ελαφρύς browser ο οποίος δεν έχει πολλές απαιτήσεις από hardware. Υποστηρίζει CSS v2.1 αλλά η υποστήριξη Javascript είναι ακόμα σε πρώιμη φάση και φυσικά δεν είναι πλήρης. Sites τα οποία απαιτούν εκτενής χρήση javascript, όπως είναι αυτά των social networks ή mail clients, δεν θα δουλέψουν σωστά.

Πιο συγκεκριμένα το facebook.com και το twitter.com δεν θα ανοίξουν σχεδόν καθόλου. Το Gmail από την άλλη θα σας περάσει κατευθείαν στην παλιά html έκδοση, η οποία είναι πλήρως λειτουργική και πολύ πιο γρήγορη. Μην σκεφθείτε να πάτε στο Google Drive, Google Plus και Yahoo mail καθώς θα φάτε πόρτα. Από την άλλη sites όπως τα CNN.com, bbc.co.uk, in.gr, iefimerida.gr και άλλα ενημερωτικά λειτουργούν πολύ καλά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα amiga sites, ελληνικά και ξένα.

Παράλληλα, διαθέσιμη είναι και η 3.7 έκδοση για AmigaOS 3.x, το οποίο γίνεται port από την έκδοση του AmigaOS 4. Απαιτεί AmigaOS 3.5 και πάνω και τουλάχιστον 32MB Ram. Δυστυχώς παραμένει αρκετά αργός σε μηχανήματα χωρίς επεξεργαστική ισχύς, και έχει και αρκετά ακόμα προβλήματα. Αλλά αξίζει να τον δοκιμάσετε, ώστε να διαπιστώσετε πόσο καλά μπορεί να τρέξει στο δικό σας μηχάνημα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές μπορείτε να βρείτε στο changelog. Την νέα έκδοση για το AmigaOS 4 μπορείτε να την κατεβάσετε από το Aminet ή αν χρησιμοποιείτε το AmiUpdate, μόλις το τρέξετε θα βρείτε διαθέσιμη την νέα έκδοση για αναβάθμιση. Την έκδοση για AmigaOS 3.x θα την βρείτε επίσης στο Aminet. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στο επίσημο site του NetSurf.