Iris ο νέος email client

Ο Jacek Piszczek, ένας από τους πιο έμπειρους developers της ομάδας ανάπτυξης του MorphOS, έχει ξεκινήσει την δημιουργία ενός νέου email client με το όνομα Iris. Ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο αλλά κάποια από τα χαρακτηριστικά του είναι ενδιαφέροντα. Προς το παρόν υποστηρίζει IMAP servers και έχει την δυνατότητα ανάγνωσης και δημιουργίας HTML emails.

Το τελευταίο χαρακτηριστικό τον κατατάσσει ίσως τον μοναδικό email client στο MorphOS που το κάνει αυτό, ακόμα και ανάμεσα σε αυτούς που είναι διαθέσιμοι για το AmigaOS. Για να το πετύχει αυτό ο Jacek δημιούργησε μια μικρότερη έκδοση του OWB η οποία δεν έχει GUI, δεν έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής video, ούτε ενεργοποιημένη την υποστήριξη της Javascript. Έτσι πέτυχε να έχει μια πιο ελαφριά έκδοση του OWB ως ξεχωριστό πρόγραμμα το οποίο συνεργάζεται άψογα με το Iris, και σχεδιάζει τα HTML emails μέσα στο GUI του νέου email client.

Επίσης, υποστηρίζει το πρωτόκολλο OAuth2, με τα Gmail και Outlook.com να λειτουργούν ήδη άψογα.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, το Iris είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, και δεν έχει κυκλοφορήσει σε δοκιμαστική έκδοση καθώς απαιτεί το MorphOS 3.10. Όταν αυτό κυκλοφορήσει, τότε ο Jacek θα διαθέσει το πρόγραμμά του για beta testing.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Morph Zone