BOH και HUENISON σε νέες boxed εκδόσεις

Πριν λίγες μέρες παρέλαβα τις καινούργιες boxed εκδόσεις των BOH Advanced και Huenison. Δημιουργός και των δύο παιχνιδιών είναι ο Simone Bevilacqua, ο οποίος ήθελε, με την κυκλοφορία του BOH Advance να δημιουργήσει ένα εξαρετικό πακέτο. Άλλωστε ήταν στα σχέδιά του πάντα το Huenison να κυκλοφορήσει και σε boxed έκδοση, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν.

Εάν δεν γνωρίζετε το BOH, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πίσω στο 2009 σε boxed έκδοση. Από τότε κυκλοφόρησαν 18 αναβαθμίσεις του παιχνιδιού με την τελευταία να είναι η Advance έκδοση, όπου προστέθηκαν νέες πίστες που έφτασαν συνολικά τις 100.

Το BOH είναι ένα παιχνίδι δράσης, όπου ο χαρακτήρας σας κινείται μέσα σε διαδρόμους και πρέπει να φτάσει στην έξοδο πριν τον εξολοθρεύσουν οι ορδές των αντιπάλων που εμφανίζονται συνεχώς. Η ατμόσφαιρα το παιχνιδιού είναι πραγματικά κλειστοφοβική. Συνήθως δεν βλέπετε παρά λίγα μέτρα πιο μπροστά από τον χαρακτήρα σας. Η κάμερα κοιτάζει κατακόρυφα από πάνω προς τα κάτω, κάτι που θυμίζει την σειρά παιχνιδιών Alien Breed. Τα όπλα είναι λιγοστά, και ακόμα πιο λιγοστά είναι τα πολεμοφόδια σας. Στο τέλος κάθε πίστας πρέπει να εξολοθρεύσετε τον Evil Master, ένα περίεργο πλάσμα που μόλις το πετύχετε εξαφανίζεται για να εμφανιστεί ξανά σε άλλο σημείο και να σας επιτεθεί. Ευτυχώς οι εχθροί δεν έχουν όπλα, αλλά το άγγιγμά τους είναι εξίσου θανατηφόρο.

Στo πακέτο θα λάβετε την πρώτη έκδοση του BOH σε DVD θήκη, καθώς και την Advance έκδοση, μέσα σε ένα χάρτινο εξώφυλλο. Και στα δύο κουτιά θα βρείτε ένα πλήρες πολύχρωμο εγχειρίδιο, όπου υπάρχει πληροφορία για το παιχνίδι και πως μπορείτε να παίξετε, για τα αντικείμενα που θα βρείτε και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, για τους εχθρούς που θα συναντήσετε και πως θα τους εξολοθρεύσετε. Στο CD του παιχνιδιού θα βρείτε τις εκδόσεις για AmigaOS 4, AROS, Linux, MacOS X και Windows. Επίσης, το CD περιέχει και το soundtrack του παιχνιδιού, το οποίο είναι εκπληκτικό.

Το Huenison κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2013, σε ηλεκτρονική μορφή, κάτι που διορθώνεται με την νέα αυτή έκδοση. Στο Huenison ο Simone πήρε τα καλύτερα χαρακτηριστικά των παιχνιδιών Arkanoid, Decathlon, Dyna Blaster, Impossible Mission, Oil's Well, Pac-Man, Pang, Qix, Slam Tilt, Space Invaders, Tetris και Vital Light, τα έριξε στο μίξερ και έβγαλε ένα παιχνίδι με retro διάθεση, αλλά αρκετά εθιστικό.

Στην boxed αυτή έκδοση θα βρείτε ένα πλήρες πολύχρωμο εγχειρίδιο με πληροφορίες για το πως θα παίξετε το παιχνίδι, τι πρέπει να κάνετε και τον στόχο σας. Στο CD θα βρείτε εκδόσεις για το AmigaOS 4 και τα Windows, καθώς επίσης και να ακούσετε το soundtrack του παιχνιδιού.

Το Deluxe αυτό πακέτο μπορείτε να το αγοράσετε από τον ίδιο τον Simone στέλνοντας ένα email στο orders@retream.com, κι εκείνος θα σας στείλει πληροφορίες για το κόστος και την διαθεσιμότητα. Αν τα αγοράσετε θα  παραλάβετε και Steam keys για τα παιχνίδια. Ακόμα κι αν κάποιο από αυτά τα παιχνίδια το είχατε ήδη, η boxed εκδόσεις κάνουν πάντα διαφορά στην συλλογή σας.

Περισσότερες πληροφορίες για το BOH θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του, ενώ για τιο Huenison θα βρείτε εδώ.