Re-Amiga 1200

Πως θα σας φαινόταν να μπορείτε να φτιάξετε την δική σας Amiga 1200, και μάλιστα με πρόσθετα χαρακτηριστικά σε σχέση με την original της μαμάς Commodore; Ο John Hertell δημιούργησε μια νέα motherboard η οποία είναι ακριβής κλώνος της Amiga 1200 v1.d4, την οποία “ξεπατίκωσε“ και ανασχεδίασε, η οποία λειτουργεί όπως και η original. Σκοπός του είναι ο οποιοσδήποτε θέλει να μπορέσει να αναστήσει χαλασμένες Amiga 1200, όπου η motherboard δεν μπορεί να διορθωθεί.<--break->

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς πρόσθεσε και κάποιες νέες λειτουργίες, π.χ. υπάρχει κύκλωμα για S-Video έξοδο εικόνας, αφαιρέθηκε το RF-Modulator και την θέση του πήρε ένας VGA Connector χωρίς όμως scandoubler, προστέθηκε κύκλωμα που διορθώνει το Reset πρόβλημα της PCMCIA, προστέθηκαν εσωτερικά leds για το hard drive / floppy drive / power / pcmcia activity κ.α..

Η νέα motherboard διατίθενται κενή, χωρίς εξαρτήματα, τα οποία θα πρέπει να κολλήσετε μόνοι σας. Επίσης, o John Hertell κυκλοφόρησε τα σχέδια για όποιον θέλει να τυπώσει την δική του motherboard ή να την επεκτείνει με πρόσθετα χαρακτηριστικά, κάτι που ελπίζω να δούμε σύντομα. Ο ίδιος προτείνει όλα τα βασικά εξαρτήματα, πυκνωτές, αντιστάσεις κ.λπ. να αγοραστούν καινούργια και να μεταφερθούν από την παλιά σας motherboard μόνο τα chips που δεν υπάρχουν πια στην αγορά. Έτσι θα αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να οφείλονται σε μια χαλασμένη αντίσταση.

Το κόστος της motherboard είναι περίπου 60€ και για να την αποκτήσετε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό του από την επίσημη σελίδα του, όπου θα βρείτε και περισσότερες λεπτομέρειες.