Barony: Blessed Addition

Ένα νέο παιχνίδι μεταφέρθηκε στο AmigaOS 4 από τον kas1e, το Barony: Blessed Addition. Κυκλοφόρησε για Windows, Mac OS και Linux το 2015, ενώ το 2016 έγινε open source η μηχανή του, οπότε ήταν δυνατή και η μεταφορά του σε άλλα συστήματα. Το Barony είναι ένα πρώτου προσώπου παιχνίδι, τριών διαστάσεων. Τα γραφικά του θυμίζουν αρκετά το Minecraft.

Το Barony αφορά την ιστορία του απέθαντου Baron Herx, ο οποίος τρομοκρατούσε την πόλη Hamlet στην προηγούμενη ζωή του και τώρα ζει σε ένα τεράστιο υπόγειο σύμπλεγμα, γνωστό ως Devil's Bastion. Σκοπός σας είναι να κατεβείτε στην κολασμένη κατοικία του και να καταστρέψετε για πάντα. Στο χέρι σας είναι είτε να χαθείτε για πάντα στα υπόγεια μπουντρούμια, όπως πολλοί άλλοι, ή να γνωρίσετε την δόξα της νίκης σας ενάντια στο Baron και την στρατιά του.

Στο Barony μπορείτε να παίξετε μόνος σας την παραπάνω ιστορία, ή να βρείτε συμμάχους άλλους παίκτες μέσω διαδικτύου, και να προσπαθήσετε όλοι μαζί να ολοκληρώσετε την αποστολή. 

Το παιχνίδι είναι αρκετά εθιστικό αλλά και δύσκολο. Τα γραφικά του είναι όμορφα και υποστηρίζουν μέχρι και HD αναλύσεις, αν και πρέπει να έχετε αρκετά δυνατό μηχάνημα για να το ευχαριστηθείτε.

Για να το παίξετε στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να το κατεβάσετε από το OS4Depot και να το εγκαταστήσετε. Θα χρειαστείτε όμως και τα original data αρχεία, τα οποία για να τα αποκτήσετε θα πρέπει να το αγοράσετε και να τα μεταφέρετε στο φάκελο εγκατάστασης του παιχνιδιού από την Windows, MacOS ή Linux εγκατάσταση. Εγώ πήρα την έκδοση για Windows και απλώς αντέγραψα τους φακέλους images, items, maps, models, music και sound στο φάκελο του Barony. Με την έκδοση των αρχείων για Linux είχα πρόβλημα στο παιχνίδι, καθώς κάποια ονόματα αντικειμένων εμφανιζόντουσαν με λάθος χαρακτήρες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site του παιχνιδιού.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση του Barony από τα παρακάτω videos