Retro Planet #26

Επιτέλους, μετά από απανωτές καθυστερήσεις και αναβολές, το Χριστουγεννιάτικο (!) τεύχος του Retro Planet είναι γεγονός! Εντάξει, αστειευόμαστε με το θέμα των Χριστουγέννων καθώς ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην κυκλοφορία του περιοδικού, οπότε και αποφεύχθηκε να δοθεί εορταστικός χαρακτήρας στο συγκεκριμένο τεύχος.

Το Retro Planet #26 θα είναι η χαρά των Αμιγκάδων, καθώς, μέσα σε 14 ολόκληρες σελίδες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό κυριαρχεί η ανταπόκριση του συντάκτη μας Στέφανου Καρούσου από το event Amiga 34 στο Neuss της Γερμανίας. Ο Στέφανος πήγε, είδε, μίλησε, κρυφάκουσε, φωτογράφισε και απήλθε και μας μεταφέρει πραγματικά τα πάντα από την σημαντικότερη διοργάνωση του εξωτερικού (γιατί στα μέρη μας έχουμε το Amicamp) με αντικείμενο την Μεγάλη Κυρία του home computing.

Φυσικά, δεν σταματάμε στην παραπάνω ανταπόκριση: έχουμε ακόμα retro νέα, αλλά και game reviews με αναλυτικότατες δοκιμές των SkillGrid (Amiga), AlphaRay (Commodore Plus/4) και, φυσικά, Pinball Dreams (Amstrad CPC).

Η στήλη 8 Magic bits ασχολείται αυτή τη φορά με το BBC micro της Acorn και την ιστορία του, ενώ, στο πλαίσιο των Lost Treasures μπορεί κανείς να διαβάσει για το Center Court 2 (Amiga).

Το πάντοτε απολαυστικό Scripta Manent ξεψαχνίζει τα τεύχη 18 και 19 του Pixel με τον Μιχάλη Ιωαννίδη να επιστρέφει για μία ακόμη φορά στον ρόλο του Σχολαστικού Αναλυτή των Παμπάλαιων Γραπτών (sic), ενώ από το Adventureland παρελαύνει το κλασικό και… ιδιαιτέρως ιδιαίτερο (!) Martian Memorandum.

Τελειώνοντας, η Ταινιοθήκη του Retro Planet παρουσιάζει τον πασίγνωστο Terminator του James Cameron, ενώ το Σκάσε κι Άκου κοσμούν οι μεγάλοι Rainbow με το Ritchie Blackmore's Rainbow από το (μακρινό, πια) 1974.

Αυτά και άλλα πολλά μπορεί κανείς να βρει στο νέο, 26ο τεύχος του Retro Planet. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν είτε να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα στο website του περιοδικού (www.retroplanet.gr) είτε να στείλουν e-mail στο retroplanetmagazine@gmail.com. Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε μας!