Retro Planet #29

Πέρασαν κιόλας 7 ολόκληρα χρόνια και ξεκινάει το 8ο, από τότε που κυκλοφόρησε το παρθενικό τεύχος του Retro Planet, τον Σεπτέμβριο του 2013. Όπως λοιπόν συμβαίνει κάθε Σεπτέμβριο (αλλά και κάθε τρίμηνο) από τότε, το Retro Planet είναι και πάλι εδώ, με ένα νέο τεύχος, ζεστό ακόμα από το τυπογραφείο και έτοιμο για ξεφύλλισμα.

Στο 29ο τεύχος του Retro Planet κυριαρχεί το θέμα του εξωφύλλου, το αναλυτικό και χορταστικό αφιέρωμα στον Matthew Smith, τον προγραμματιστή-wonder kid των 80s, και την - no happy endings here - ιστορία του.

Πέρα του κυρίου θέματος, στο νέο Retro Planet μπορεί κανείς να διαβάσει τα Retro Νέα, που ακολουθούνται από αρκετές σελίδες με reviews νέων παιχνιδιών για παλιά computers. Στο 29ο τεύχος παρουσιάζονται τα Red Sunset, The Menace from Triton, The Sword of Ianna και The Shadows of Sergoth.

Τις σελίδες των 8 Magic bits κοσμεί αυτή τη φορά ένα αρκετά σπάνιο μηχάνημα, ο BIT-90, που για ένα φεγγάρι είχε και μια μικρή παρουσία στην Ελληνική αγορά. Στο ενδιαφέρον άρθρο Beam me up, Scotty μπορεί κανείς να διαβάσει πώς με την προσθήκη αρκετών αναβαθμίσεων μπορεί να... αποκτήσει φτερά ένας παμπάλαιος Power Mac G4, και το αποτέλεσμα όλου αυτού του... computer pimping στις επιδόσεις του MorphOS και των εφαρμογών του.

Στα πλαίσια της στήλης Kourias Meditation παρουσιάζονται κάποια παιχνίδια της Amiga τα οποία, ενώ ήταν έτοιμα σε ποσοστό που πλησίασε το 100%, τελικά, για διάφορους λόγους, δεν κυκλοφόρησαν ποτέ και δεν βρέθηκαν ποτέ στις προθήκες των καταστημάτων. Το Lost Treasures μας ξεναγεί στον cult κόσμο του Night Trap για το Sega MegaCD, ενώ, μέσα από την στήλη AdventureLand, ταξιδεύουμε στον καταραμένο κόσμο του Rabenstein, μέσα από το νέο, multi-platform adventure game The Curse of Rabenstein.

Στην Ταινιοθήκη του Retro Planet μπορεί κανείς να διαβάσει για ένα από τα πλέον κλασικά films των 80s, το WarGames του John Badham, ενώ το Σκάσε κι Άκου σιγοψυθιρίζει τη μελωδία του When the Smoke is Going Down παρουσιάζοντας το πολυαγαπημένο Blackout των Scorpions.

Όποιος ενδιαφέρεται για το Retro Planet μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού, ή να στείλει email στο retroplanetmagazine AT gmail DOT com.