Magica

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφόρησε, το οποίο ονομάζεται Magica, στο οποίο χειρίζεστε μια μάγισσα της οποίας κλέψανε τα φιαλίδια με τα μαγικά που είχε στο εργαστήριό της. Σκοπός σας είναι να ανακτήσετε όλα τα φιαλίδια, περιπλανώμενοι στις πίστες, όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κάθε λογής αντιπάλους.

Το παιχνίδι είναι μια μίξη Bubble Bobble και Snow Bros και έχει δημιουργηθεί από τον Juan J. Martinez αρχικά για τον Amstrad CPC 464. Την έκδοση για την Amiga δημιούργησε ο Andy Noble.

Το παιχνίδι είναι single screen platform game και πρέπει σε κάθε πίστα να εξολοθρεύσετε όλους του αντιπάλους σας, οι οποίοι έχουν κι από ένα μαγικό φίλτρο επάνω τους. Μόλις το κάνετε αυτό και μαζέψετε όλα τα φίλτρα, μια πόρτα εμφανίζεται η οποία σας οδηγεί στην επόμενη πίστα. Και όλα αυτά πρέπει να τα κάνετε μέσα σε μόλις 50 δευτερόλεπτα.

Συνολικά το παιχνίδι έχει 50 πίστες και έχετε την δυνατότητα να παίξετε οποιαδήποτε από αυτές που έχετε ξεκλειδώσει ακόμα κι αν χάσετε όλες σας τις ζωές, διατηρώντας τους πόντους σας και τις διαθέσιμες ζωές σας όταν ξεκλειδώσατε την πίστα. Χαρακτηριστικό που σας βοηθάει να ολοκληρώσετε εύκολα το παιχνίδι.

Το παιχνίδι διαθέτει 7+1 διαφορετικούς εχθρούς, και γράφω +1 διότι εκτός από τους μάγους, τα goblins, τα φαντάσματα, τις μάγισσες κ.α. που σας κυνηγάνε, υπάρχει και μια νεράιδα η οποία αν την εξολοθρεύσετε σας δίνει ένα αντικείμενο που ξεκινάει τον χρόνο ξανά από τα 50 δευτερόλεπτα. Κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, ειδικά αν είναι και το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε πριν βγείτε από την πίστα, ώστε όλος ο χρόνος που έχει απομείνει να αυξήσει το σκορ σας.

Το σκορ σας αυξάνετε με κάθε αντίπαλο που εξολοθρεύετε και με τον χρόνο που απομένει όταν ολοκληρώνετε την πίστα. Εδώ όμως υπάρχουν και κάποια compos που γίνονται όταν χρησιμοποιείτε έναν αντίπαλο για να ζαλίσετε έναν άλλο αντίπαλο. Αν αυτό το κάνετε με πολλαπλούς αντιπάλους τότε οι πρόσθετοι πόντοι πολλαπλασιάζονται x2, x3 κλπ.

Η μουσική είναι πραγματικά πολύ ευχάριστη καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού και στην εισαγωγή. Δημιουργός της είναι ο Paul Tankard.

Οι απαιτήσεις του παιχνιδιού είναι πολύ χαμηλές και μπορεί να λειτουργήσει άψογα ακόμα και σε μια απλή Amiga 500.

Το παιχνίδι μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από εδώ. Στο αρχείο που θα κατεβάσετε θα βρείτε ένα ADF του παιχνιδιού και ένα PDF αρχείο με πληροφορίες για το παιχνίδι.