Retro Planet #32

Καθώς ζούμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, το νέο τεύχος του Retro Planet είναι και πάλι μαζί μας, όπως συμβαίνει κάθε τρίμηνο τα τελευταία 8 χρόνια, για να σηματοδοτήσει την έλευση μίας νέας εποχής του χρόνου.

Στο 32ο τεύχος του μοναδικού έντυπου ελληνικού περιοδικού με αντικείμενο το retro computing και το retro gaming που επιβιώνει σε πείσμα των καιρών υπάρχει πλούσια ύλη, που θα φέρει δροσιά στους αναγνώστες του τους καυτούς μήνες που αναμένεται να ακολουθήσουν.

Το θέμα του εξωφύλλου είναι ένας συνδυασμός walkthrough και αφήγησης σε πρώτο πρόσωπο του Alien Breed 3D, ενός first person shooter της Amiga που επιτέλους, μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες, κατέστη ταυτόχρονα playable και …ευδιάκριτο. Σε PC φυσικά αυτά, αλλά δεν έχει σημασία, αφού ο Στέφανος Καρούσος άδραξε την ευκαιρία να το εξερευνήσει, να το τερματίσει, και να γράψει και μία… μίνι νουβέλα εμπνευσμένος από δαύτο!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Retro Planet τα reviews νέων παιχνιδιών για retro formats καταλαμβάνουν το 1/3 των σελίδων του τεύχους: άπαντες γουστάρουν gaming και η επιθυμία του κοινού μετουσιώθηκε σε 7 χορταστικές παρουσιάσεις ολοκαίνουριων τίτλων για ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC και, φυσικά, Amiga.

Θυμάστε τον Laser 200; Ο - όχι και τόσο δημοφιλής στην χώρα μας, είναι η αλήθεια - 8μπιτος home computer της VTech Holdings παρελαύνει καμαρωτός από τις σελίδες του Retro Planet στα πλαίσια της στήλης 8 Magic bits. To hardware κομμάτι του περιοδικού δεν τελειώνει εδώ όμως, καθώς μπορείτε να βρείτε και αναλυτική παρουσίαση και δοκιμή του GOEX drive, του ολοκαίνουριου floppy disk drive emulator για τον Atari ST.

Όλα τα παραπάνω συμπληρώνονται από το Network Q RAC Rally (Lost Treasures), το Sensible World of Soccer (Kourias Meditation), το Platoon (Η Ταινιοθήκη του Retro Planet), το Reign in Blood των Slayer (Σκάσε κι Άκου) αλλά και το Quest for Glory II: Trial by Fire (Adventureland).

Επειδή η προηγούμενη ανατύπωση δεν έφτασε ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλων των φίλων του περιοδικού, αποφασίσαμε για μία ακόμα φορά να τυπώσουμε μερικά αντίτυπα του 1ου τεύχους. Όσοι λοιπόν το θέλετε προκειμένου να συμπληρώσετε την συλλογή σας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το περιοδικό.

Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε μια βουτιά στον κόσμο του Retro Planet συμπληρώστε το ειδικό πεδίο κάτω-κάτω δεξιά στην ιστοσελίδα του περιοδικού (www.retroplanet.gr) ή στείλτε email στο retroplanetmagazine AT gmail DOT com.