Αύγουστος 2015

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του DOpus5, η δεύτερη από τότε που άνοιξε ο κώδικάς του και δόθηκε σε developers για την συνέχεια της ανάπτυξής του. Στην νέα έκδοση 5.91 έχουν γίνει κυρίως διορθώσεις σε προβλήματα και φυσικά βελτιστοποιήσεις.Αρχικά το DOpus είχε αναπτυχθεί από τον Jonathan Potter και την εταιρεία GPSoftware. Η τελευταία συνεχίζει να το αναπτύσσει για την πλατφόρμα των Windows και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του AmigaFuture #116 Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Εμείς σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.

Δημιουργήθηκε ένα νέο website αφιερωμένο στην Psygnosis και στα παιχνίδια που έχει κυκλοφορήσει στην Amiga από το 1986 εώς το 1993. Ονομάζεται Black Box Archive και περιέχει πληροφορίες για 45 παιχνίδια, artwork, covers, τα μουσικά τους θέματα και cheats. Απαιτεί ο browser σας να υποστηρίζει το Adobe Flash για να το δείτε.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Mplayer 1.1 από τον Fabien Coeurjoly. Σε αυτή την έκδοση έχουν γίνει κυρίως αλλαγές στον πυρήνα του προγράμματος και περιέχει την έκδοση r37401 της open source έκδοσης που υπάρχει σε άλλα συστήματα, και νεότερη έκδοση του ffmpeg. Αυτό σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί η συμβατότητα με τα διάφορα αρχεία video και ήχου, καθώς και η απόδοση.

Μετά από αρκετό καιρό κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του MPlayer για το AmigaOS 4, από τους Kjetil Hvalstrand και Andrea Palmate. Η νέα έκδοση 6.5.7 περιέχει κώδικα από το open source MPlayer 1.1.1 και το FFMPEG 2.7.1. Φυσικά, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις στην αναπαραγωγή video και διορθώσεις σε προβλήματα που υπήρχαν στις προηγούμενες εκδόσεις. Ακόμα, έχει βελτιωθεί η συμβατότητα με τα διάφορα formats των video.

Ένα νέο Ελληνικό online περιοδικό με τους παλιούς υπολογιστές και παιχνίδια κυκλοφόρησε από το iamretro.gr. Το περιεχόμενο του περιοδικού προέρχεται κυρίως από τα πλούσια άρθρα του site, τα οποία κερδίζουν μια πρόσθετη αξία με την αποτύπωσή τους στις σελίδες του.

Στο πρώτο τεύχος θα βρείτε μια πληθώρα παρουσιάσεων παιχνιδιών όπως τα Eye of the Beholder, Syndicate, Silkworm, The Great Giana Sisters και άλλα. Επίσης θα βρείτε την παρουσίαση του Amiga CD32 και του Amstrad CPC 464, ενώ ξεχωρίζει και η συνέντευξη του Άλκη Πολυράκη.

Ένα νέο παιχνίδι κυκλοφόρησε από την AmiBoing, το οποίο ονομάζεται Bubble Shooter DX. Είναι ένα puzzle παιχνίδι που θυμίζει πολύ το "Bust A Move", όπου ο σκοπός σας είναι να σκάσετε τις φούσκες που βρίσκονται στην οθόνη και να καθαρίσετε όλη την πίστα. Αυτό το πετυχαίνετε στέλνοντας μία φούσκα από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω, ώστε να χτυπήσει τις άλλες ιδίου χρώματος.