Νοέμβριος 2015

Η Cloanto κυκλοφόρησε την νέα έκδοση του Amiga Forever και του C64 Forever 2016. Στην νέα αυτή έκδοση έχουν γίνει πολλές αλλαγές και βελτιώσεις, όπως η αλλαγή του user interface το οποίο υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης οθόνες (retina/4K) ή πολλαπλές οθόνες. Τα Amiga Forever και C64 Forever είναι δύο πλήρη πακέτα προσομοίωσης υπολογιστών Amiga και Commodore, με εύχρηστο περιβάλλον χρήσης και ευκολία στην έναρξη παιχνιδιών ή προγραμμάτων. Επίσης, περιλαμβάνουν νόμιμες ROMs για όλα τα μοντέλα Amiga, τις οποίες μπορείτε εύκολα να τις χρησιμοποιήσετε σε προσομοιωτές.

Για δεύτερη φορά φέτος ετοιμαζόμαστε να μαζευτούμε ξανά στο γνώριμο χώρο του Found.ation για το 4ο AmiCamp. Μαζί θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις στον χώρο της Amiga, θα δούμε όμορφα μηχανήματα και θα γνωριστούμε παίζοντας κανένα ποδοσφαιράκι. Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου θα βρεθούμε όλοι μαζί, με τα αγαπημένα μας μηχανήματα για ένα διήμερο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Η Cinemaware είχε ανακοινώσει στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Amiga στο Neuss της Γερμανίας πως ετοιμάζει να κυκλοφορήσει πολλά από τα παιχνίδια της σε limited edition εκδόσεις, ξεκινώντας από το αγαπημένο μας Defender of the Crown. Η νέα αυτή κυκλοφορία έρχεται σε ένα κανονικό κουτί, όπως ερχόντουσαν όλα τα παλιά παιχνίδια, με μπόλικα όμορφα παιχνίδια. Δεν πρόκειται για μια νέα έκδοση του παιχνιδιού αλλά για μια συλλογή με όλες τις εκδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει.

Κυκλοφόρησε η νέα σταθερή έκδοση του WinUAE 3.2.0, στην οποία έχουν προστεθεί πολλά νέα χαρακτηριστικά και διορθώσεις προβλημάτων. Εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορούσαν δοκιμαστικές beta εκδόσεις, οι οποίες έδωσαν την δυνατότητα σε όποιον ήθελε να δοκιμάσει τις νέες δυνατότητες και τα νέα χαρακτηριστικά. Επίσης, είναι η πρώτη έκδοση που κυκλοφορεί και για 64bit συστήματα και μάλιστα με χρήση JIT.

ACA1233/40

Η Individual Computers κυκλοφόρησε τον νέο επιταχυντή ACA1233, ο οποίος είναι συμβατός με την Amiga 1200 και την ACA 500. Είναι εξοπλισμένος με τον 68030 χρονισμένο στα 40Mhz, στα 50 Mhz και στα 55Mhz. Οι επεξεργαστές είναι μεταχειρισμένοι, βγαλμένοι από άλλα μηχανήματα, αλλά λειτουργούν απροβλημάτιστα.

Το remake του Wings της Cinemaware έρχεται ξανά στην Amiga. Η Cinemaware το είχε ανακοινώσει στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Amiga στο Neuss της Γερμανίας. Το Wings ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της εταιρείας στην Amiga, η οποία πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε μια Remastered έκδοση με HD γραφικά και καλύτερο ήχο για τα Windows. Την μετατροπή για το AmigaOS 4, MorphOS και AROS έχει αναλάβει ο Daniel Müßener, ο οποίος έχει φτιάξει πολλά από τα νεότερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν σε αυτά τα συστήματα, όπως το τελευταίο το Wings Battlefield και το Battle Squadron.