Συνάντηση για τα 30 Χρόνια της Amiga στο Neuss της Γερμανίας

Εχτές, 10 Οκτωβρίου, έγινε μια ακόμα εορταστική εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Amiga στο Neuss της Γερμανίας. Εκεί βρέθηκαν πρώην εργαζόμενοι της Commodore οι οποίοι δημιούργησαν τα κλασικά μοντέλα Amiga καθώς και πολλοί που συνεχίζουν να δημιουργούν hardware και λογισμικό και κρατάνε το πνεύμα ενεργό. Ανάμεσά τους ήταν οι RJ Mical, David Haynie, David Pleasance, Ron Nicholson, Petro Tyschtschenko, Frank Geisler, Dr. Peter Kittel, Martin Stanscheit, Rainer Steen.

Στην εκδήλωση έγιναν πολλές παρουσιάσεις και ομιλίες, μεταξύ των οποίων ήταν:

  • της A-EON Technology Ltd με τον Trevor Dickinson,
  • της Hyperion Entertainment με αρκετούς από τους developers του AmigaOS 4 και με τα αδέλφια Friedens παρόντα,
  • της MorphOS team,
  • του Jens Schönfeld της individual computers ο οποίος μίλησε περισσότερο για το νέο τους project, το Amiga Reloaded
  • Ares Computer με εκτενής παρουσίασε του AROS
  • της Cinemaware οι οποίοι ανακοίνωσαν την κυκλοφορία της Retro σειράς παιχνιδιών, τα οποία θα είναι ολοκληρωμένα πακέτα παλιών παραγωγών της σε CD με emulator και με όλες τις εκδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει. Τα CD αυτά θα υποστηρίζουν το CD32, CDTV και θα ξεκινάνε την αντίστοιχη έκδοση αν τα εισάγετε σε ένα τέτοιο μηχάνημα. Επίσης, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Wings Reloaded και για AmigaOS 4, MorphOS και AROS, το οποίο είναι η νεότερη έκδοση του Wings με HD γραφικά και καλύτερο ήχο.
  • της Cloanto με τον Michael Battilana ο οποίος ανακοίνωσε ότι εργάζονται στην αναβάθμιση του προσομοιωτή για PPC Amiga ώστε να ξεπεραστούν τα όρια της υποστήριξης μνήμης στο μηχάνημα αλλά και στην κάρτα γραφικών, έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια πιο χρήσιμη έκδοση η οποία να τρέχει σε laptops, η οποία να χρησιμοποιεί ακόμα περισσότερους πόρους.
  • της ομάδας πίσω από το MEGA65
  • του Dino Dini, ο οποίος μίλησε για την δημιουργία του Kick Off και στο τέλος είπε ότι σκέφτεται να ξαναγυρίσει στην δημιουργία παιχνιδιών και θα ήθελε να κυκλοφορήσει κάτι για την Amiga.

Ανάμεσα στις παρουσιάσεις έπαιξε μουσική ο Chris Hülsbeck μαζί με τον Patrick Nevian των Blue Metal Rose.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της εκδήλωσης.

Φωτογραφίες:

  • Album από τον Jochen Rhein
  • Album από τον Sebastian Bergmann

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά videos από τις παρουσιάσεις. Δυστυχώς κάποιες είναι στα Γερμανικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα videos ξεκινούν αυτόματα και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Πατήστε pause σε αυτά που δεν θέλετε να δείτε.

Petro Tyschtschenko

Ron Nicholson

Ron Nicholson, David Pleasance & Colin Proudfoot (24:30), RJ Mical & Dave Haynie (1:16:00), Dino Dini (2:10:00), Cinemaware (2:38:00), Cloanto (3:20:00), A-EON Technology Ltd (3:51:30), Hyperion Entertainment (4:50:00), MorphOS Team (5:11:00), Ares Computer (5:39:00), Individual Computers (6:29:30), MEGA65 (6:45:40)