Φεβρουάριος 2019

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του AmiSSL, η 4.3, στην οποία φυσικά έχουν διορθωθεί διάφορα bugs, αλλά επίσης έχει ανανεωθεί και η έκδοση του OpenSSL στο οποίο βασίζεται. Με την υποστήριξη της έκδοσης του OpenSSL 1.1.1a που κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 2018, το AmiSSL μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στις συνδέσεις μας με τα διάφορα sites, τουλάχιστον για τους browsers και τις εφαρμογές εκείνες που το χρησιμοποιούν.

Μέχρι τις 5 Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #137 Μάρτιος - Απρίλιος 2019. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break-><--break-><--break->Στο νέο τεύχος θα βρείτε τα παρακάτω.

Κυκλοφόρησε το πρώτο demo από το τρίτο μέρος των παιχνιδιών Tales of Gorluth, με τίτλο Dungeon of Reminiscence. Με βάση τον δημιουργό του Patrick Nevian, αυτό θα είναι και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς παιχνιδιών Tales of Gorluth.

Ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το έκτο τεύχος του Amiga User, του Πολωνικού περιοδικού που δημιουργείτε από την ομάδα του Amiga.net.pl, και το οποίο φυσικά αφορά την Amiga, από τις Classic μέχρι και τις NG. Κάθε τεύχος είναι διαθέσιμο σε εκτυπωμένη πολύχρωμη μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε μια νέα beta έκδοση του Ignition, ίσως της δυνατότερης Spreadsheet εφαρμογής για το AmigaOS 4. Το Ignition είχε ξεκινήσει από το AmigaOS 3, και όταν ο κώδικάς του έγινε open source, ξεκίνησε και η ανάπτυξή του για το AmigaOS 4.

Με το κωδικό όνομα Υπεροχή (Supremacy) τιτλοφορήθηκε η νέα έκδοση του Hollywood, το οποίο είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών, με τις δικές του εντολές και τον δικό του compiler, το οποίο όμως έχει την δυνατότητα εξαγωγής εκτελέσιμων αρχείων για μια πληθώρα λειτουργικών συστημάτων, όπως τα Microsoft Windows, MacOS X, Linux, Android, AmigaOS 3 και 4 κ.α..<--break->

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο Bill McEwen, ο οποίος κατείχε τα δικαιώματα της Amiga Inc. (πατέντες, λογότυπα, software, trademarks κλπ.) παγκοσμίως, και τα οποία παραχώρησε σε μια εταιρεία με την επωνυμία C-A Acquisition Corporation, της οποίας πρόεδρος είναι ο Mike Battilana.

Κυκλοφόρησε η έκδοση 2.2.6 του Icaros. Φυσικά, όπως με κάθε νέα έκδοση, διορθώσεις και προσθήκες νέου λογισμικού έχουν γίνει, καθώς ωριμάζει ίσως η καλύτερη AROS διανομή. Περιλαμβάνει έναν νέο driver για το VMware ο οποίος δίνει την δυνατότητα χρήσης υψηλών αναλύσεων. Επίσης έχει γίνει και ανανέωση στην muimaster.library σε νεότερη έκδοση.