Η Amiga Inc περνάει σε νέα χέρια

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο Bill McEwen, ο οποίος κατείχε τα δικαιώματα της Amiga Inc. (πατέντες, λογότυπα, software, trademarks κλπ.) παγκοσμίως, και τα οποία παραχώρησε σε μια εταιρεία με την επωνυμία C-A Acquisition Corporation, της οποίας πρόεδρος είναι ο Mike Battilana.

Εάν κάτι σας θυμίζει το όνομα έχετε απόλυτο δίκιο, καθώς είναι ο ιδιοκτήτης της Cloanto, η οποία παράγει και κυκλοφορεί τα Amiga Forever και C64 Forever. Η κίνηση αυτή του Mike Battilana δυναμώνει την θέση του στην αντιπαράθεση που υπάρχει με την Hyperion Entertainment όσων αφορά τα δικαιώματα ανάπτυξης και διάθεσης του AmigaOS 3.x. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι δυο εταιρείες βρίσκονται στα μαχαίρια, και έχει οδηγήσει η μία την άλλη στα δικαστήρια.

Σε μια νέα σελίδα, στην διεύθυνση cloanto.org, η εταιρεία αναφέρει την διάθεση της να συνεχίσει διατηρεί την κληρονομιά της Commodore και της Amiga, από όλα αυτά τα χρόνια. Αναφέρονται κάποιες ιδέες για να επιτευχθεί ο στόχος, όπως η δημιουργία μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, η οποία θα έχει όλα τα δικαιώματα της Amiga Inc., καθώς ακόμα και να ανοιχτεί ο κώδικας του AmigaOS.

Πολλοί είναι αυτοί που στα διάφορα forums παίρνουν θέση και διαλέγουν πλευρά, ανάμεσα στην Cloanto και την Hyperion. Η δική μου άποψη είναι ότι πολύ ενδιαφέροντα πράγματα μας περιμένουν στο μέλλον και οι εξελίξεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Ας περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.