Μάιος 2020

Εάν πάντα θέλατε να καταπιαστείτε με τα 3D γραφικά στην Amiga και θέλατε να μάθετε πως να χρησιμοποιείτε το Lightwave, στην τελευταία του διαθέσιμη έκδοση για τον αγαπημένο μας υπολογιστή, σας έχω καλά νέα. Τις τελευταίες 4 εβδομάδες ο muadib, κατά κόσμον Κλέαρχος Γουργουρίνης, ξεκίνησε μια προσπάθεια να μας κάνει όλους experts στο LightWave.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του NetSurf, η 3.10, η οποία περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις στην ταχύτητα και στην υποστήριξη ιστοσελίδων με SSL ασφάλεια. Ο NetSurf είναι ένας ελαφρύς browser ο οποίος δεν έχει πολλές απαιτήσεις από hardware. Υποστηρίζει CSS αλλά η υποστήριξη Javascript είναι ακόμα σε πρώιμη φάση και φυσικά δεν είναι πλήρης. Sites τα οποία απαιτούν εκτενής χρήση javascript, όπως είναι αυτά των social networks ή mail clients, δεν θα δουλέψουν σωστά.

Η Hyperion Entertainment κυκλοφόρησε ένα νέο πακέτο μιας δισκέτας με extra μεταγλωττίσεις (locales) για το AmigaOS 3.1.4(.1), και μέσα σε αυτά βρίσκονται και τα Ελληνικά. Το AmigaOS 3.1.4 κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και η πρώτη δωρεάν αναβάθμιση του 3.1.4.1 κυκλοφόρησε στις 8 Ιουλίου 2019.