Ελληνικά στο AmigaOS 3.1.4(.1)

Η Hyperion Entertainment κυκλοφόρησε ένα νέο πακέτο μιας δισκέτας με extra μεταγλωττίσεις (locales) για το AmigaOS 3.1.4(.1), και μέσα σε αυτά βρίσκονται και τα Ελληνικά. Το AmigaOS 3.1.4 κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και η πρώτη δωρεάν αναβάθμιση του 3.1.4.1 κυκλοφόρησε στις 8 Ιουλίου 2019.

Το πακέτο των πρόσθετων μεταγλωττίσεων διατίθενται δωρεάν σε όσους είναι κάτοχοι του AmigaOS 3.1.4, και μπορείτε να το κατεβάσετε από την ενότητα Downloads του επίσημου site της Hyperion Entertainment, αφού πρώτα έχετε κάνει login. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Στο πακέτο θα βρείτε ένα readme αρχείο με οδηγίες για την εγκατάσταση των Ελληνικών στον υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που εντοπίσετε λάθη ή ανακρίβειες, μπορείτε να στείλετε πληροφορίες στο Ελληνικό Amiga Translation Team.

Εάν θέλετε να κάνετε εναλλαγή του πληκτρολογίου μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών, ώστε να μπορείτε να γράφετε και με τις δύο γλώσσες, σας προτείνω την χρήση του HotMaps, το οποίο είναι δωρεάν και εύκολο στην εγκατάσταση. Την εναλλαγή την κάνετε με τα δύο πλήκτρα SHIFT, και μπορείτε να ορίσετε όποια keymaps επιθυμείτε.