Frogatto 1.2.1 alpha

Ένα νέο παιχνίδι μεταφέρθηκε στο AmigaOS 4 από τον προγραμματιστή Hugues 'HunoPPC' Nouvel. Το όνομα του παιχνιδιού είναι Frogatto και έχει σαν κεντρικό ήρωα ένα μικρό βατραχάκι, το οποίο τριγυρνάει σε ένα δισδιάστατο κόσμο και συνομιλεί με άλλα χαριτωμένα ζωάκια. Τα γραφικά του είναι πολύ όμορφα, με ξεκάθαρες επιρροές από κλασσικά platform παιχνίδια. Σκοπός του μικρού βατράχου είναι να βρει μια δουλειά και τελικά καταλήγει να ζει μια περιπέτεια, προσπαθώντας να φέρει την ισορροπία στον κόσμο.

Ο βασικός κακός του παιχνιδιού είναι ο Big Bad Milgram, τον οποίο πρέπει να νικήσετε αφού περιηγηθείτε μέσα από διάφορες πίστες, λύσετε κάποιους γρίφους και νικήσετε διάφορους εχθρούς. Το παιχνίδι υπάρχει ήδη σε διάφορες πλατφόρμες όπως το Linux, Windows, MacOS και σε iPhone. Σε όλες τις πλατφόρμες διατίθενται δωρεάν, εκτός από την έκδοση για iPhone. Μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη του ιστοσελίδα, αλλά την έκδοση για AmigaOS 4 θα πρέπει να την κατεβάσετε από την σελίδα του Hugues 'HunoPPC' Nouvel.

Το Frogatto απαιτεί μια library που την έχει δημιουργήσει Hugues 'HunoPPC' Nouvel και αφορά την χρήση του Warp3D στο παιχνίδι. Αυτή η library ονομάζετε BoostyGfx και μπορείτε να την κατεβάσετε από την σελίδα του προγραμματιστή. Δυστυχώς, ο Nouvel ανακοίνωσε ότι το Frogatto θα είναι το τελευταίο παιχνίδι που μεταφέρει στην αγαπημένη μας πλατφόρμα, μιας και το συγκεκριμένο παιχνίδι του πήρε δύο μήνες για να ολοκληρωθεί και στο μέλλον δεν θα έχει και τόσο χρόνο, αλλά ούτε και κάποιο κίνητρο, μιας και δεν έχει λάβει αρκετή ανταπόκριση από τους χρήστες για τα παιχνίδια που έχει μεταφέρει. Αν σας αρέσει η δουλειά που κάνει, στείλτε του ένα μήνυμα και ίσως και μια δωρεά μέσα από το site του. Είναι κρίμα να χάνουμε προγραμματιστές, που τόσο ανάγκη έχουμε.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση του παιχνιδιού και από το παρακάτω video.