WideLands 0.17

Στο Aminet θα βρείτε την τελευταία έκδοση του WideLands, το οποίο μεταφέρθηκε στο AmigaOS 4. Το παιχνίδι βασίζεται στο Settlers, το οποίο και θυμίζει σε πολλά του σημεία και κατατάσεται στα real-time strategy games. Βεβαίως οι δημιουργοί του το έχουν εξελίξει σε διάφορα σημεία, όπως στην δυνατότητα να παίξετε ενάντια σε ανθρώπους αντιπάλους μέσω online servers.

Το παιχνίδι είναι Open Source και θα το βρείτε και σε άλλα λειτουργικά συστήματα, το οποίο βασίζεται στην γλώσσα προγραμματισμού SDL. Την μεταφορά στο AmigaOS 4 την έκανε ο Fredrik Wikstrom, ο οποίος έχει κάνει πραγματικά πολύ δουλειά σε διάφορα projects για τα συστήματά μας. Μια ματιά στο Aminet, στο OS4Depot αλλά και στο Aros Exec θα σας δώσει μια γεύση για την πληθώρα software που έχει δημιουργήσει. Για αυτό σημαντικό είναι να δείξετε κι εσείς την υποστήριξή σας μέσω κάποιας χρηματικής δωρεάς ή κάποιου ευχαριστήριου μηνύματος μέσω της ιστοσελίδας του.

Το WideLands μπορείτε να το κατεβάσετε από το Aminet, αλλά ετοιμαστείτε για ένα μεγάλο download καθώς είναι περίπου 180MB πακέτο. Πέρα από αυτό όμως δεν θα χρειαστείτε κάτι άλλο για την εγκατάστασή του η οποία γίνεται πολύ εύκολα, καθώς απαιτείται μόνο να το αποσυμπιέσετε στον δίσκο.