M.A.C.E. Κυκλοφόρησε το demo

Κυκλοφόρησε η demo έκδοση του πολυ-αναμενόμενου M.A.C.E., του νέου παιχνιδιού της EntwicklerX, δηλαδή των Thomas Claus και Frank Menzel. Το M.A.C.E. είναι ένα νέο shoοt'em up, με υψηλής ποιότητας HD γραφικά και πολύ καλό ήχο. Εμπνευσμένο από τα κλασικά shoot'em ups και εδώ πρέπει να σκοτώσετε ό,τι κινείται. Στο M.A.C.E. είστε ένας πιλότος μαχητικών αστρόπλοιων, της Στρατιωτικής Συμμαχίας της Κοινής Γης (Military Alliance of Common Earth). Σκοπός σας να αποκρούσετε τις ορδές των εξωγήινων κατακτητών, που σκοπό έχουν να σας καταστρέψουν, εσάς και όλη την ανθρώπινη φυλή.

Όπως είπαμε, τα γραφικά είναι υψηλής ποιότητας, και το παιχνίδι παίζει αρκετά καλά σε μεγάλες αναλύσεις. Ο χειρισμός είναι λιγάκι δύσκολος και χρειάζεται να το συνηθήσετε. Μπορείτε να χειριστείτε το σκάφος σας με το ποντίκι ή με τα πλήκτρα. Στις δοκιμές μας λειτούργησε ακόμα και το Retro Joystick Interface και με το Tomahawk του δώσαμε και κατάλαβε.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία επίπεδα δυσκολίας και υποστηρίζει και διπλό με κάποιο φίλο σας, όπου στην οθόνη εμφανίζονται δύο διαστημόπλοια ταυτόχρονα.

Το demo μπορείτε να το κατεβάσετε από το site της AmiBoing, το οποίο είναι περίπου 41ΜΒ και απλώς το αποσυμπιέζεται στο δίσκο σας όπου καταλαμβάνει περίπου 174MB. Πριν όμως το ξεκινήσετε καλό είναι να τρέξετε το πρόγραμα των ρυθμίσεων όπου θα ορίσετε αν θα παίξετε σε παράθυρο ή σε πλήρη οθόνη, την ανάλυση της οθόνης κα..

Δοκιμάστηκε σε μια μAmigaOne στην οποία σε πλήρη οθόνη, ακόμα και με ανάλυση 1024x768 έβγαζε πολύ λίγα frames. Αλλά αν το τρέξετε σε παράθυρο, ακόμα και με όλα τα γραφικά ενεργοποιημένα, το παιχνίδι έπαιζε ταχύτατα. Σε μια X1000 με Radeon HD 4650, όπου το τρέξαμε σε πλήρη οθόνη στα 1900x1200 έπιασε τα 34fps με όλα τα γραφικά ενεργά, ενώ με τα ελάχιστα γραφικά ενεργά έπιασε 110fps.

Το παιχνίδι δείχνει πολύ όμορφο και ενδιαφέρον. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε και την πλήρη έκδοσή του. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από το παρακάτω video και τις φωτογραφίες.