Νέα ειδική έκδοση του AmiKit 8.5.1 για τα 30 χρόνια της Amiga

Μια καινούργια ειδική έκδοση του AmiKit είναι διαθέσιμη με αριθμό 8.5.1, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε USB flash με χωρητικότητα 16GB, έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί μέσω των λειτουργικών συστημάτων Windows, Mac OS X, Linux ή Android. Το USB σας δίνει την δυνατότητα επίσης να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας απευθείας στο περιβάλλον του AmiKit. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί μια ειδική έκδοση του Linux το οποίο ονομάζεται AmiPUP.

Περιέχει όλα όσα υπάρχουν και στην προηγούμενη έκδοση, με την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας που ονομάζεται "Rabbit Hole", η οποία δίνει την δυνατότητα να εκτελούνται εφαρμογές των Windows ή του Linux μέσα στο περιβάλλον του AmiKit. Μια ακόμα διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι ότι ακόμα και στο Linux χρησιμοποιείται το WinUAE με την χρήση του wine, το οποίο παραδόξος είναι πιο γρήγορο και πιο σταθερό σε σχέση με το E-UAE που χρησιμοποιούσε πριν.

Εάν δεν γνωρίζετε το Amikit, είναι ίσως το πληρέστερο πακέτο με το AmigaOS 3.x και πάνω από 350 από τα καλύτερα προγράμματα προεγκατεστημένα και έτοιμα να τα τρέξετε στον υπολογιστή σας με την χρήση προσομοιωτή UAE.

Η νέα αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε λίγο καιρό και για download εντελώς δωρεάν, αλλά αν θέλετε να υποστηρίξετε το project, θα σας πρότεινα να αγοράσετε το USB Flash, κι αν μπορείτε να δώσετε και κάτι παραπάνω ως δωρεά. Στην επίσημη ιστοσελίδα του AmiKit θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και τον τρόπο αγοράς του.