Amiga Racer 2.8

Πριν από τέσσερις μήνες είχαμε παρουσιάσει το Amiga Racer, ένα νέο υπό ανάπτυξη racing παιχνίδι που αναπτύσσεται από την AmigaTec. Ο προγραμματιστής που το αναπτύσσει είναι ο Michael St. Neitzel, ο οποίος όλο αυτό τον καιρό έχει κάνει πολλές βελτιώσεις και προσθήκες νέων στοιχείων στο παιχνίδι. Το Amiga Racer είναι επηρεασμένο από το Lotus Esprit Turbo Challenge της Gremlin και αυτός ήταν και ο σκοπός ανάπτυξής του. Κάθε τι που βλέπετε στο παιχνίδι θα σας θυμίσει το Lotus, όπως η οθόνη του menu, η επιλογή της μουσικής, και φυσικά η προοπτική του παιχνιδιού, όπου βλέπετε το αμάξι σας από πίσω με ελαφρώς υψωμένη κάμερα.

Από την έκδοση που παρουσιάσαμε πριν τέσσερις μήνες, πολλά έχουν ήδη αλλάξει. Έχουν ενεργοποιηθεί περισσότερες οθόνες από το menu, έχει βελτιωθεί κατά πολύ ο χειρισμός και οι συγκρούσεις με τα αντικείμενα στην οθόνη, όπως τα αντίπαλα αυτοκίνητα και τα αντικείμενα που βρίσκονται έξω από τον δρόμο. Επίσης έχει προστεθεί ο αντίστροφος χρόνος μέτρησης, τα διάφορα Checkpoints κατά την διάρκεια του αγώνα και η δυνατότητα επιλογής επιπέδου δυσκολίας.

Τα γραφικά έχουν βελτιωθεί, όπου έχουν προστεθεί και διάφορα άλλα βοηθητικά στοιχεία, όπως το κοντέρ της ταχύτητας και ο λεβιές ταχυτήτων κάτω δεξιά. Επίσης, στο κάτω μέρος της οθόνης βλέπουμε την θέση κατάταξης, ενώ στο πάνω μέρος βρίσκουμε τον αντίστροφο χρόνο μέτρησης, το score σας που αυξάνεται κατά την πρόοδο σας στον αγώνα και την μπάρα ποσοστού ολοκλήρωσης της πίστας, μαζί με τους χρόνους των laps. Όλα όσα δηλαδή βρίσκουμε σε αντίστοιχα παλιά καλά παιχνίδια. Ο σκοπός του developer είναι το παιχνίδι να θυμίζει τα παλιά καλά παιχνίδια, για αυτό και έχει αποκλείσει την δημιουργία και χρήση HD γραφικών.

Από την οθόνη του menu θα βρείτε και την επιλογή ARCS, απ' όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας πίστες, επιλέγοντας το σκηνικό που θέλετε μεταξύ διάφορων πόλεων από όλο τον κόσμο, όπως την Ισπανία, την Μόσχα κ.α.. Ακόμα αλλάζοντας τις διαθέσιμες παραμέτρους, όπως το μήκος της πίστας σε μίλια, το ποσοστό σε λόφους, σε στροφές, στο πόσο απότομες θα είναι οι εναλλαγές των στροφών και άλλα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πίστα πολύ εύκολη ή εντελώς αδύνατη να ολοκληρωθεί. Την πίστα που δημιουργείτε μπορείτε να την αποθηκεύσετε και να παίξετε με αυτή ξανά και ξανά, η οποία όμως ποτέ δεν θα είναι η ίδια, καθώς κάθε φορά που την ξεκινάτε, θα δημιουργηθεί μια νέα πίστα με βάση τις παραμέτρους που έχετε εισάγει.

Στο Amiga Racer όμως θα βρείτε και πολλά χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν στο Lotus και ίσως να μην υπάρχουν σε άλλα παιχνίδια στην Amiga, όπως η δυνατότητα σύνδεσης στο Cloud της AmigaTec, όπου μπορείτε να βρείτε πίστες που διατίθενται από την εταιρεία. Αυτό το χαρακτηριστικό θα δώσει την δυνατότητα να διατεθούν νέες πίστες από τους ίδιους τους χρήστες. 

Από την επιλογή Driver License μπορείτε επιλέξετε να παίξετε το παιχνίδι σε παράθυρο ή σε πλήρη οθόνη, και ακόμα να κάνετε την οθόνη να έχει τις γνωστές οριζόντιες γραμμές της οθόνης 1084 για ακόμα μεγαλύτερη retro αίσθηση.

Το Amiga Racer βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και σχεδόν κάθε εβδομάδα υπάρχουν νέα updates μέσω της Live Update επιλογής του παιχνιδιού. Το παιχνίδι διατίθενται εντελώς δωρεάν από τον Michael αλλά αν θέλετε να βοηθήσετε την ανάπτυξή του καλό είναι να κάνετε μια χρηματική δωρεά. Ο developer θα σας στείλει το δικό σας key το οποίο θα ξεκλειδώνει και κάποιες επιλογές του παιχνιδιού.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Amiga Racer από το επίσημο site της AmigaTec, όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι, αλλά και από το OS4Depot.