AmiKit Real 9

Μια νέα έκδοση του AmiKit Real κυκλοφόρησε, η 9. Ο σκοπός του συγκεκριμένου πακέτου είναι η μεταφορά του AmiKit σε πραγματικές Amiga, οι οποίες δεν είναι αρκετά δυνατές για να σηκώσουν την πλήρη έκδοση. Αυτή η έκδοση έχει φτιαχτεί για οθόνες με λίγα χρώματα, πχ. 16 χρώματα ταυτόχρονα, κι αυτό για να μην καταναλώνει πολλούς πόρους του μηχανήματος.

Για να εγκαταστήσετε το Real AmiKit Real 9 στο μηχάνημά σας, θα χρειαστεί να έχετε μια καθαρή εγκατάσταση του AmigaOS 3.9, με τα δύο επίσημα boingbags ήδη εγκατεστημένα. Μπορείτε εάν θέλετε να εγκαταστήσετε και την Ελληνική μετάφραση. Αφού ολοκληρώσετε το πρώτο βήμα θα πρέπει να αποσυμπιέσετε το συμπιεσμένο πακέτο αρχείων του Real Amikit, όπου θα βρείτε το αρχείο "Install", το οποίο θα κάνει όλη την δουλειά για εσάς. Στην δοκιμή μας δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα με την εγκατάσταση που ολοκληρώθηκε κανονικά. Ανάλογα όμως με το σύστημα σας και την ταχύτητα των δίσκων αυτή η φάση μπορεί να πάρει αρκετή ώρα, καθώς είναι πολλά τα προγράμματα που πρέπει να αντιγραφούν. Τέλος, με μια επανεκκίνηση μπορείτε να ξεκινήσετε να δουλεύετε στο νέο σας σύστημα.

Την νέα αυτή έκδοση μπορείτε να την κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα του Real Amikit. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε και ένα download πακέτο για update της προηγούμενης έκδοσης στην τελευταία, ώστε να μην εγκαταστήσετε τα πάντα ξανά από την αρχή. Αν θέλετε να κάνετε ερωτήσεις για αυτό το project μπορείτε να βρείτε το thread υποστήριξης εδώ.

Επειδή στο συγκεκριμένο project έχει γίνει πολύ και καλή δουλειά, σας προτείνουμενα κάνετε μια δωρεά στους δημιουργούς του, ώστε να συνεχίσουνε να το βελτιώνουν στο μέλλον.

Και για να πάρετε μια γεύση, δείτε το παρακάτω video.