Νέα widgets για το MorphOS

Το RNOWidgets είναι ένα νέο πακέτο με widgets για το desktop των χρηστών του MorphOS. Τα widgets είναι μικρά προγράμματα τα οποία κάνουν συνήθως ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα αλλά είναι πάντα διαθέσιμα για να δώσουν πληροφορία. Στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα θα βρείτε αντίστοιχα widgets τα οποία τις περισσότερες φορές οι χρήστες τα τοποθετούν στην δεξιά πλευρά.

Μόλις τρέξετε το RNOWidgets θα δείτε τα περισσότερα από τα διαθέσιμα widgets στο desktop σας, όπως είναι το αναλογικό ρολόι, το ημερολόγιο, το ψηφιακό ρολόι, τις "κορνίζα" με τις φωτογραφίες και το σημειωματάριο. Από το menu του προγράμματος θα βρείτε και το RSS feed, το οποίο φέρνει τα τελευταία νέα από τα αγαπημένα σας sites. Το σημειωματάριο μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλές σημειώσεις ενώ το ημερολόγιο έχει και την δυνατότητα εισαγωγής events σε συγκεκριμένες μέρες.

Τα widgets έχουν πολύ όμορφη εμφάνιση, αλλά και πολλές ρυθμίσεις για να τα φέρετε στα μέτρα σας. Κάθε ένα από τα widgets έχει τις δικές του ρυθμίσεις όπου μπορείτε να ορίσετε για παράδειγμα στην κορνίζα τους φακέλους όπου θα βρίσκει τις φωτογραφίες που θα εμφανίζει. Σε όλα τα widgets μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος πηγαίνοντας τον mouse pointer κάτω δεξιά μέχρι αυτός να αλλάξει σε resize icon. Ακόμα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε όπου εσείς θέλετε και για να σώσετε την θέση τους επιλέξτε από το menu το snapshot windows.

Το RNOWidgets μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο Aminet και στην επίσημη σελίδα. Αν σας αρέσει και το χρησιμοποιείτε σκεφτείτε να κάνετε μια δωρεά στον δημιουργό του.