Νέος AWeb μετά από χρόνια

Μετά από περίπου 4 χρόνια κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του AWeb, η 3.5.12. Πρόκειται για έναν από τους παλιότερους web browsers που έχουν κυκλοφορήσει στην Amiga, και ίσως ο ταχύτερος. Δυστυχώς η ανάπτυξή του έχει σταματήσει, κι έτσι δεν υποστηρίζει νέα λειτουργίες, όπως CSS και γρήγορη εκτέλεση Javascript. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένας χρήσιμος browser για παρουσίαση manuals και ξένων websites.

Στην νέα αυτή έκδοση δεν έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στις λειτουργίες του browser, παρά το ότι υποστηρίζει πλήρως το AmiSSL 4 και έχει γίνει compile με το gcc 5.4, η οποία είναι και η νεότερη έκδοση του πιο διάσημου compiler για τα συστήματά μας.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει το AWeb και στο παρελθόν, θα γνωρίζετε ότι σελίδες που περιέχουν κείμενα όπως είναι τα Ελληνικά, δεν εμφανίζονται σωστά, λόγω του ότι δεν υποστηρίζει unicode κωδικοποίηση. Εξαίρεση αποτελεί το Amiga.gr, στο οποίο έχει γίνει η κατάλληλη δουλειά ώστε να μετατρέπει τα κείμενά του σε συμβατή κωδικοποίηση. Για τις υπόλοιπες σελίδες υπάρχει ένας τρόπος που θα σας βοηθήσει στην μετατροπή, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλιότερο guide εδώ.

Την νέα έκδοση του AWeb θα μπορέσετε να την κατεβάσετε από το OS4Depot.