Το Spencer είναι το νέο παιχνίδι της Entwickler-X

Το Spencer είναι το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε η Entwickler-X, το οποίο είναι ένα platform παιχνίδι με έντονα 3D στοιχεία, καθώς τα πάντα τα βλέπετε από διαφορετική προοπτική, ανάλογα με το τι κάνει ο χαρακτήρας σας. Ο Spencer είναι ένας διαγαλαξιακός ταξιδιώτης, του οποίου το διαστημόπλοιο έπεσε στην Γη. Διάφορα εξωγήινα τέρατα λαθρεπιβάτες, το έσκασαν, παίρνοντας πολύτιμα εξαρτήματα για την επισκευή του διαστημοπλοίου.

Στόχος σας είναι να βοηθήσετε τον Spencer να συλλέξει τα αναγκαία κομμάτια για την επισκευή, μέσα από τις 80 πίστες του παιχνιδιού, οι οποίες χωρίζονται σε 5 διαφορετικά περιβάλλοντα. Καταστρέψτε τους αντιπάλους, μαζέψτε νομίσματα και διαμάντια, ολοκληρώνοντας κάθε πίστα.

Κάθε πίστα έχει έναν διαφορετικό τρόπο λύσης, μέσα στην οποία θα βρείτε τα νομίσματα που πρέπει να μαζέψετε ώστε να ενεργοποιηθεί η έξοδος. Μόλις συλλέξετε όλα τα νομίσματα, θα εμφανιστούν πρόσθετα διαμάντια bonus, τα οποία και πρέπει να μαζέψετε, αποφεύγοντας το φάντασμα που έρχεται προς το μέρος σας. Χρησιμοποιήστε τις διάφορες δυνατότητες που έχετε με σύνεση, ώστε να ξεγελάσετε το φάντασμα, και συλλέξτε όσο περισσότερα διαμάντια μπορείτε. Επίσης, εξουδετερώστε όσο περισσότερους εχθρούς μπορείτε για να πετύχετε μεγαλύτερο σκορ. Hint: δοκιμάστε να πετυχαίνετε compo hits χτυπώντας περισσότερους του ενός εχθρούς στην σειρά κάθε φορά.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύχρωμα και ευχάριστα, με έντονο το comic στοιχείο. Τα περιβάλλοντα στα οποία παίζεται είναι χώροι ενός σπιτιού, όπως το μπάνιο, το σαλόνι και άλλα. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού το μουσικό θέμα ταιριάζει απόλυτα και δεν ενοχλεί όσην ώρα κι αν το ακούτε. Παράλληλα, ο Spencer βγάζει διάφορες κραυγές ικανοποίησης οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με το τι πετυχαίνετε να μαζέψετε.

Το παιχνίδι απαιτεί να έχετε μια κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει το Warp3D Nova, αν και μπορεί να παίξει και σε παλιότερα μηχανήματα με κάποια κάρτα Radeon 92xx, αλλά με χαμηλότερες επιδόσεις.

Σας προτείνω να κατεβάσετε το demo από την επίσημη σελίδα του παιχνιδιού και να το δοκιμάσετε στο μηχάνημά σας. Μπορείτε να το αγοράσετε σε download μορφή από το AmiStore ή από το site της Alinea. Επίσης θα το βρείτε και στο Steam για Windows, σε περίπτωση που θέλετε να υποστηρίξετε την εταιρεία ή αν θέλετε να το δωρίσετε σε κάποιο φίλο σας. Πιστεύω πως το παιχνίδι είναι ευχάριστο και μπορεί να παιχτεί ακόμα και από μικρότερες ηλικίες.