Κυκλοφόρησε το Power Glove Reloaded

Παγκοσμίως, οι υπόγειες πηγές ενέργειας έχουν στερεύσει προ πολλού. Οι δύο πολικοί υπόγειοι θερμικοί αντιδραστήρες διοχετεύουν με ενέργεια την ανθρωπότητα. Μια έκρηξη στον αντιδραστήρα που βρίσκεται στον Βόρειο Πόλο κατέστρεψε όλες τις πρωτεύουσες και δευτερεύουσες ενεργειακές συνδέσεις και κάθε επαφή με τους μηχανικούς ή τα σωστικά ρομπότ έχει χαθεί. Είσαι η τελευταία μας ελπίδα.

Χωρίς την παροχή ενέργειας, ο θάνατος δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι αναπόφευκτος. Χρειαζόμαστε τα έξι διαμάντια διαχείρισης ώστε να ενεργοποιήσουμε τα εφεδρικά συστήματα του σταθμού ενέργειας. Χρησιμοποίησε την στολή ασφαλείας και το Powerglove για να προστατευθείς από τα robot εργάτες.

Και κάπως έτσι ξεκινάτε την περιπέτειά σας στους υπόγειους λαβυρίνθους του Βόρειου Πόλου.

Κυκλοφόρησε το νέο Power Glove Reloaded το οποίο έρχεται να ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό την παλιά έκδοση του Commodore 64 που είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2014, και που ελπίζω να είχατε παίξει.

Το Power Glove είναι ένα κλασσικό run'n gun παιχνίδι στο οποίο περιπλανιέστε στις πίστες, σκοτώνοντας τους εχθρούς, μαζεύοντας τα σκόρπια αναγκαία αντικείμενα.

Ξεκινάτε το παιχνίδι έχοντας να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο πίστες, από τις έξι, καθώς οι άλλες είναι ακόμα κλειδωμένες. Αλλά πριν το κάνετε αυτό θα πρέπει να πάρετε στα αριστερά το γάντι, το οποίο εκτοξεύει δέσμες lazer. Χρήσιμο εργαλείο αν θέλετε να επιζήσετε. Έπειτα μπορείτε να ακολουθήσετε έναν από τους αγωγούς που είναι ενεργοί.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού:

  • Περιπλανηθείτε μέσα σε έξι τεράστιους χάρτες
  • Επτά διαφορετικά διαβολικά είδη robot για να εξολοθρεύσετε
  • Παλέψτε με τέσσερα διαφορετικά bosses
  • Βρείτε και χρησιμοποιήστε ενδιαφέροντα εργαλεία, όπως οι powerboots και το Charge Shot
  • 'Classic' mode με γραφικά και χρώματα από τον C64
  • Εκπληκτικό ηχητικό θέμα από τον Pierre 'Cyborgjeff' Martin
  • Πλήρης υποστήριξη PAL/NTSC

Δημιουργοί του παιχνιδιού είναι οι Matthias 'Lazycow' Bock και Pierre 'Cyborgjeff' Martin

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για Amiga, Windows, MacOS Χ και Linux σε ηλεκτρονική μορφή, με κόστος $2.99 και μπορείτε να το αγοράσετε από το Itch.io. Επίσης, κυκλοφορεί για την Amiga σε δισκέτα, μέσα σε ένα όμορφο κουτί από την RGCD το οποίο κοστίζει £16.00 συν τα μεταφορικά. Ακόμα, μπορείτε να αγοράσετε όλες τις εκδόσεις σε ένα CD.

Οι εκδόσεις του παιχνιδιού για Windows, Linux και MacOS X υποστηρίζουν και online Hall of Fame, με το σκορ σας να αποθηκεύεται online και εσείς να κοντράρετε όλους τους υπόλοιπους παίκτες.

Έχοντας παίξει το παιχνίδι από την πρώτη έκδοση του Commodore 64, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, καθώς είναι ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο και εθιστικό.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση του παιχνιδιού από το παρακάτω video αλλά και από τις φωτογραφίες.