Prototype R-Type Remake

Κυκλοφόρησε ένα νέο παιχνίδι, το Prototype, το οποίο είναι Remake του γνωστού R-Type που όλοι έχουμε αγαπήσει. Το παιχνίδι φυσικά είναι shoot'em up και η μεταφορά από άλλα συστήματα έγινε από τον kas1e. 

Το Prototype είναι ένα side scroll shoot'em up στο οποίο πρέπει να σκοτώσετε ό,τι κινείται στην οθόνη σας. Στην πορεία θα μαζέψετε πολλά addon's ώστε να έχετε καλύτερα όπλα, πυραύλους και μία ενεργειακή σφαίρα, η οποία είναι συνδεδεμένη με το διαστημόπλοιό σας με μια αλυσίδα. Αυτή ίσως είναι και η διαφορά σε σχέση με το πρωτότυπο R-Type, καθώς η σφαίρα δεν κινείται μόνη της στην οθόνη αλλά ορίζεται εσείς σε ποιο σημείο θα βρίσκεται. Έτσι μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ώστε να στρέψετε τα πυρά σας προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ή ως ασπίδα.

Το παιχνίδι είναι εθιστικό, και ιδιαίτερα στους λάτρεις του είδους. Χρησιμοποιεί πλήρως την κάρτα γραφικών σας και οι απαιτήσεις του δεν είναι υψηλές.

Εξ αρχής το παιχνίδι παίζει σε fullscreen, το οποίο μπορείτε να αλλάξετε αν θέλετε στο αρχείο .prototype/engine.cfg. Από εκεί μπορείτε να ορίσετε αν θέλετε να εμφανίζονται τα FPS στην κορυφή της οθόνης, καθώς επίσης αν θέλετε να έχετε scanlines. 

Μπορείτε να το κατεβάσετε από το OS4Depot και να πάρετε μια γεύση από το παρακάτω video.