Νέα έκδοση του WHDLoad 18.5

Λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 18.4, κυκλοφόρησε το νέο WHDLoad 18.5, κυρίως για να διορθώσει ένα πρόβλημα που υπήρχε, 'όπου το πρόγραμμα κατέρρεε όταν μετά από ένα παιχνίδι γινόταν επιστροφή στο σύστημα.

Το WHDLoad πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1996 και δημιουργός του είναι ο Bert Jahn. Για όσους δεν γνωρίζουν το WHDLoad, να πούμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα, καθώς δίνει την δυνατότητα σε παλιές, και όχι μόνο, Amiga, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με λίγη παραπάνω μνήμη και ένα σκληρό δίσκο, να τρέχουν παιχνίδια άμεσα και γρήγορα από το δίσκο, παρόλο που δεν είχαν την δυνατότητα να εγκατασταθούν σε αυτόν. Το πόσο σημαντικό είναι το WHDLoad θα το καταλάβετε αν προσπαθήσετε να παίξετε κάποιο από τα παλιά παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν πάνω από 10 δισκέτες.

Από την έκδοση 18.2 και μετά το πρόγραμμα δεν απαιτεί την ύπαρξει keyfile. Έτσι το WHDLoad είναι εντελώς δωρεάν για όλους, ενώ όσοι έχουν το δικό του keyfile, θα συνεχίσουν να βλέπουν το όνομά τους να εμφανίζεται στην έναρξη του προγράμματος. Σας προτείνουμε να συνοδεύσετε το WHDLoad με το πολύ καλό freeware iGame, το οποίο έχει δημιουργήσει ένας Έλληνας Amiga User, ο Μανώλης Βασιλάκης. Το iGame λειτουργεί σαν launcher των παιχνιδιών που έχετε στον δίσκο σας, όπου μπορείτε να τα κατηγοριοποιήσει ανά είδος, να βρίσκετε εύκολα αυτά που παίζετε περισσότερο, να κάνετε αναζήτηση και άμεσα να ξεκινάτε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Την τελευταία έκδοση του WHDLoad μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ, ενώ το iGame να το κατεβάσετε από εδώ.