AmigaOS 3.1.4.1 νέα αναβάθμιση

Διαθέσιμη είναι η πρώτη αναβάθμιση του πρόσφατου AmigaOS 3.1.4, από την Hyperion Entertainment. Σκοπός της είναι η διόρθωση προβλημάτων της προηγούμενης έκδοσης, για την καλύτερη λειτουργία του λειτουργικού συστήματος.

Το AmigaOS 3.1.4 κυκλοφόρησε στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2019, ως συνέχεια από το AmigaOS 3.1 της μαμάς Commodore. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και νέες δικαστικές διαμάχες έχουν λάβει χώρα στα δικαστήρια της Αμερικής. Οι developers και beta testers όμως που συνεργάζονται με την Hyperion, βρήκαν τον τρόπο, συνέχισαν την δουλειά και μας προσφαίρουν αυτή την αναβάθμιση.

Πολλές αλλαγές έχουν γίνει, σε όλα τα επίπεδα του λειτουργικού, όπως στα CDFileSystem, στην νέο intution, το audio device, στην υποστήριξη δίσκων (Format, FastFileSystem και HDToolBox), στο Shell, σε πολλές εντολές του AmigaDOS commands, στο DiskDoctor και πολλά άλλα.

Κάποιες σημαντικές αλλαγές:

  • Υποστήριξη Δανέζικων και Σουηδικών μεταφράσεων
  • Το Setpatch μπορεί πια να φορτώνει ένα audio.device και το Shell-Seg update
  • Βελτιώθηκε η συμβατότητα του Audio.device με κάποιες μη standard προγραμματιστικές πρακτικές
  • Το HDToolBox προτίνει πια τα ιδανικά μεγέθη block για μεγάλους δίσκους
  • Το CrossDOS είναι τώρα πιο ανεκτικό με λανθασμένα mountlists και ξένα σετ χαρακτήρων

 Η αναβάθμιση του AmigaOS 3.1.4.1 διατίθενται δωρεάν σε όσους έχουν αγοράσει το λειτουργικό σύστημα και το έχουν κάνει register στο site της Hyperion. Μπορείτε να το κατεβάσετε από την Downloads περιοχή, αφού πρώτα έχετε κάνει login στον λογαριασμό σας.