ZitaFTP Server

Κυκλοφόρησε ένας νέος FTP Server για το AmigaOS 4, ονόματι ZitaFTP Server. Δημιουργός του είναι ο Hans de Ruiter, δημιουργός του Warp3D Nova και των Radeon HD και Rx Drivers. Ο νέος αυτός FTP Server ξεκίνησε από την ανάγκη του Hans να μπορεί να μεταφέρει αρχεία μεταξύ υπολογιστών με ασφάλεια. Για αυτό και υποστηρίζει το secure πρωτόκολλο FTPS, το οποίο είναι και το μοναδικό πρόγραμμα που το υποστηρίζει στην Amiga.

Το ZitaFTP Server μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο σύστημά σας πολύ εύκολα μέσω του διαθέσιμου installer, ο οποίος σας βοηθάει να κάνετε και την αρχική ρύθμιση, όπου μπορείτε να ορίσετε τους φακέλους που θέλετε να μοιράζεστε και τους χρήστες που θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς.

Για να κάνετε χρήση της ασφαλούς σύνδεσης, ο installer σας βοηθάει να δημιουργήσετε τα αναγκαία certificate αρχεία, χωρίς να μπλεχτείτε με δύσκολες ρυθμίσεις.

Από τις δοκιμές που έκανα, πρόκειται για έναν πολύ σταθερό και γρήγορο server, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα κατά την μεταφορά μεγάλων αρχείων.

Ο ZitaFTP Server είναι commercial και οι τιμή του ξεκινάει 47,02€ για έναν υπολογιστή, ενώ μπορείτε να τον αγοράσετε σε πακέτα 3, 6 και 10 αδειών με κάποια έκπτωση. Για τις επόμενες 20 ημέρες υπάρχει και μια έκπτωση 15% στην αρχική τιμή. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site, απ' όπου μπορείτε να κατεβάσετε και μια δοκιμαστική έκδοση για 30 ημέρες.