Retro Planet #31

Ο χειμώνας φεύγει, το Retro Planet έρχεται. Για μία ακόμα φορά - 31η, αν είναι δυνατόν! - η κυκλοφορία του μοναδικού ελληνικού έντυπου περιοδικού για retro computers κηρύσσει την έναρξη μιας εποχής, έστω κι αν είναι λιγάκι δύσκολο να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι αφού είμαστε κλεισμένοι τόσο καιρό σπίτια μας!

Πρόκειται για το 5ο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί εν μέσω πανδημίας, και σύσσωμη η συντακτική ομάδα του Retro Planet τρέμει στην ιδέα μην μας… γίνει συνήθεια! Ας ελπίσουμε σύντομα να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα μας ταλαιπωρούν και να αρχίσουμε να επανερχόμαστε σε έναν πιο φυσιολογικό ρυθμό και τρόπο ζωής.

Στο ανοιξιάτικο Retro Planet μπορεί κάποιος να διαβάσει - πέρα από τις χορταστικές μόνιμες στήλες, φυσικά (Retro Νέα, 8 Magic bits, 8/16 bits reviews, Ταινιοθήκη, Σκάσε κι Άκου) - το θέμα του εξωφύλλου που αφορά το impact του Atari ST την εποχή που κυκλοφόρησε, όντας ένας ασύλληπτος για τα δεδομένα του 1985 συνδυασμός δυνατοτήτων, ισχύος και, φυσικά, τιμής.

Στο super αναλυτικό αφιέρωμα του 31ου τεύχους με τίτλο "Take the Money and Run" γίνεται μια διεξοδική έρευνα και μια αναλυτική καταγραφή διαφόρων Kickstarter projects που οργάνωσαν προγραμματιστές-θρύλοι του παρελθόντος και των τελικών αποτελεσμάτων αυτών. Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσο μικρό καλάθι πρέπει να κρατάει κανείς στα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" και στις υποσχέσεις των ταλαντούχων δημιουργών της νιότης μας.

Στα σχετικά με την Amiga θέματα, αυτή τη φορά κυριαρχεί η παρουσίαση της Vampire standalone. Ναι, η συντακτική ομάδα του RP την προμηθεύτηκε και αυτήν, την δοκίμασε και σας εκθέτει τις απόψεις της.

Φυσικά, από τις σελίδες του περιοδικού παρελαύνει για μία ακόμα φορά (μέρες που 'ναι) μια στρατιά από παιχνίδια παλιά και νέα (Crazy Columns, Ninja Carnage, Fold 'em 2, Wizards & Warriors X, Star Trek: Judgement Rites), ταινίες (The Living Daylights) και κλασικά μουσικά albums (Salisbury).

Αυτά και πολλά άλλα θα βρείτε στις 52 έγχρωμες σελίδες του νέου τεύχους του Retro Planet. Όσοι ενδιαφέρεστε για το περιοδικό μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο website του (www.retroplanet.gr) ή στέλνοντας email στο retroplanetmagazine AT gmail DOT com.