Turbo Tomato

Ένα νέο παιχνίδι για την Amiga κυκλοφόρησε με το όνομα Turbo Tomato από τον John Girvin, ο οποίος είχε δημιουργήσει και το Dodgy Rocks. To Turbo Tomato είναι ένα παιχνίδι στο οποίο έχετε το ρόλο μιας... ντομάτας, με πόδια... Ναι, που είναι το περίεργο; Μήπως το ότι σας κυνηγάνε άλλα ζαρζαβατικά και λουλούδια να σας κάνουν... πελτέ; Συνηθισμένα πράγματα.

Το παιχνίδι παίζεται από ένα ή δύο άτομα ταυτόχρονα, και έχει 4 ολόκληρους, μη γραμμικούς κόσμους να ολοκληρώσετε. Κάθε κόσμος χωρίζεται σε διάφορες πίστες στις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσετε τους αντιπάλους σας πετώντας τους βόμβες, οι οποίες εμφανίζονται στον χώρο. Φυσικά και τα υπόλοιπα ζαρζαβατικά κάνουν το ίδιο απέναντί σας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε βόμβα έχει συγκεκριμένο χρόνο, τον οποίο αν δεν λάβετε υπόψιν, μπορεί και να εκραγεί στα χέρια σας.

Όταν οι βόμβες που πετάτε βρίσκουν τους αντιπάλους σας, τότε κάποια power ups εμφανίζονται, τα οποία αν μαζέψετε εγκαίρως, θα σας δώσουν πρόσθετα χαρακτηριστικά για να επικρατήσετε ή extra πόντους. Φυσικά, για να ολοκληρώσετε την πίστα πρέπει να εξολοθρεύσετε όλα τα κακά μπιζέλια, καρότα και λοιπά ζαρζαβατικά ή λουλούδια που σας επιτίθενται.

Το παιχνίδι είναι κάτι μεταξύ Dynablaster και Smash TV, με μεγάλες πίστες, ταχύτατη κύλιση και ξέφρενο ρυθμό. Μόνο οι γρήγοροι και συγκεντρωμένοι θα επικρατήσουν.

Χαρακτηριστικά

  • Μέχρι δύο παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα
  • Πάνω από 35 πίστες σε 4 διαφορετικούς κόσμους
  • Πάνω από 40 διαφορετικούς εχθρούς και 4 bosses για να αντιμετωπίσετε
  • Online πίνακα για τα καλύτερα σκορ
  • Κωδικοί για κάθε πίστα
  • Πολλές πανέμορφες εκρήξεις

Τον σχεδιασμό τον έχουν κάνει οι Stoo Cambridge (Cannon Fodder, Sensible World of Soccer, Sensible Golf κ.α.) και Chris McCauley, ενώ έβαλε και το χεράκι του και ο Kevin Saunders (Reshoot R). Το soundtrack έχει φτιαχτεί από τον Mark "TDK" Knight.

To Turbo Tomato είναι διαθέσιμο σε φυσικό κουτί από την Bitmap Soft και κοστίζει £25.00. Θα ακολουθήσει όμως και ψηφιακή μορφή, την οποία θα μπορείτε να αγοράσετε από την σελίδα του δημιουργού στο Itch.io. Περισσότερες πληροφορίες και νέα μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη σελίδα του παιχνιδιού.