Νέο AmiSSL 5.1

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του AmiSSL, η 5.1. Αυτή η έκδοση είναι κομβική διότι περιλαμβάνει την νεότερη έκδοση της OpenSSL library v3, κι έτσι φέρνει στα συστήματά μας την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τα προγράμματα που την χρησιμοποιούν. Το AmiSSL project είναι μια συνολική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη για τα συστήματα που βασίζονται στην Amiga (AmigaOS, MorphOS, AROS, κλπ), η οποία χρησιμοποιεί το OpenSSL cryptographic library toolkit.

Η βιβλιοθήκη, μαζί με το λογισμικό ανάπτυξης (SDK), προσπαθεί να είναι 100% API/ABI συμβατή με την έκδοση του OpenSSL v3 στο οποίο βασίζεται. Επιπροσθέτως, λόγω του τρόπου λειτουργίας της, μπορεί να χρησιμοποιείται από πολλαπλές Amiga εφαρμογές παράλληλα.

Ήδη πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν την AmiSSL, η χρήση της οποίας εξοικονομεί μνήμη από το σύστημα, και δίνει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να αναπτύξουν εύκολα, μια μοντέρνα, σταθερή, με βέλτιστες λειτουργίες SSL/TLS και κρυπτογράφησης, στις εφαρμογές τους.

Με τις συχνές ανανεώσεις της AmiSSL, οι εφαρμογές και οι χρήστες επωφελούνται από τις αναβαθμίσεις και τις διορθώσεις που γίνονται στο OpenSSL, χωρίς οι δημιουργοί να χρειάζεται να ανανεώσουν τον κώδικά τους. Παρόλα αυτά, για να χρησιμοποιήσετε στο πρόγραμμά σας την νέα εκδοση 5.1 θα πρέπει να το κάνετε compile με αυτή.

Η νέα αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη στο Aminet, στο GitHub και από το site του IBrowse, από όπου μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν. Όσοι χρησιμοποιείτε το AmigaOS 4 την νέα αυτή έκδοση θα την βρείτε και στο AmiUpdate. Οι χρήστες του MorphOS θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την 68K έκδοση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στην επίσημη σελίδα του.