Ιούλιος 2016

Το RESHOOT είναι ένα ακόμα νέο παιχνίδι για τις AGA Amiga 1200, 4000 και CD32. Δημιουργός του είναι ο Richard Löwenstein, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο shoot'em up παιχνίδι, το οποίο να θυμίζει τα παλιά παιχνίδια, με πολλούς εχθρούς στην οθόνη. Η ανάπτυξη του γίνεται σε Assembly, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χρησιμοποιεί όλους τους πόρους του μηχανήματος και να πετυχαίνει 60Hz framerate σε όλη την διάρκεια του.

Διαθέσιμο για αγορά είναι το νέο παιχνίδι για Amiga, Project: Lila. Πρόκειται για ένα platform game με shoot'em up στοιχεία, όπου χειρίζεστε μια λαγουδίτσα με ικανότητες υπέρτατου πολεμιστή. Το παιχνίδι θυμίζει αρκετά το Mega Man. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την AmiWorx και η μουσική από τους Blue Metal Rose, οι οποίοι για τις ανάγκες του παιχνιδιού, μετέτρεψαν τραγούδια τους σε MODs, συμπεριλαμβανομένου και τα λόγια.

Κυκλοφόρησε το τρίτο τεύχος του σχετικά νέου online Ελληνικού περιοδικού iamretro, με θέμα τους παλιούς υπολογιστές και παιχνίδια. Το περιεχόμενο του περιοδικού προέρχεται κυρίως από τα πλούσια άρθρα του site, τα οποία κερδίζουν μια πρόσθετη αξία με την αποτύπωσή τους στις σελίδες του.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του MUI 4.0-2016R2 για AmigaOS4/PPC και AmigaOS3/m68k από τους developers Thore Bockelmann και Jens Maus. Στην νέα έκδοση έχουν γίνει διορθώσεις και βελτιώσεις στην λειτουργία του. Με την έλευση του MUI 4 γίνεται ευκολότερη η μεταφορά προγραμμάτων από το MorphOS, καθώς τώρα υπάρχει κοινή βάση μεταξύ των δύο λειτουργικών.