Οκτώβριος 2017

Μια νέα έκδοση του AmiKit Real κυκλοφόρησε, η 9. Ο σκοπός του συγκεκριμένου πακέτου είναι η μεταφορά του AmiKit σε πραγματικές Amiga, οι οποίες δεν είναι αρκετά δυνατές για να σηκώσουν την πλήρη έκδοση. Αυτή η έκδοση έχει φτιαχτεί για οθόνες με λίγα χρώματα, πχ. 16 χρώματα ταυτόχρονα, κι αυτό για να μην καταναλώνει πολλούς πόρους του μηχανήματος.

Κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του NetSurf, η 3.7, η οποία περιλαμβάνει κυρίως διορθώσεις προβλημάτων σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, αλλά και νέες λειτουργίες. Ο NetSurf είναι ένας ελαφρύς browser ο οποίος δεν έχει πολλές απαιτήσεις από hardware. Υποστηρίζει CSS v2.1 αλλά η υποστήριξη Javascript είναι ακόμα σε πρώιμη φάση και φυσικά δεν είναι πλήρης. Sites τα οποία απαιτούν εκτενής χρήση javascript, όπως είναι αυτά των social networks ή mail clients, δεν θα δουλέψουν σωστά.

Αν ποτέ δοκιμάσατε να ξεκινήσετε να φτιάξετε κάποιο δικό σας πρόγραμμα για το AmigaOS 4, σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει το Codebench, το οποίο είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα προγραμματισμού. Υποστηρίζονται οι γλώσσες προγραμματισμού C/C++, αλλά υπάρχει και υποστήριξη για το Hollywood. Το Codebench αναπτύσσεται αργά και οι νέες εκδόσεις είναι σπάνιες, αλλά το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ώριμο και βοηθάει στην ανάπτυξη εφαρμογών.

Η νέα έκδοση του IBrowse, η 2.5, έχει αργήσει πολλά χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά όσο αυτή την στιγμή. Δείχνει να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην ομάδα ανάπτυξης, αλλά παρόλα αυτά δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Αλλά όσοι θα βρεθούν στο φετινό Amiwest και στο Amiga32 θα έχουν την δυνατότητα να το δουν από κοντά και να το δοκιμάσου.

Σήμερα ξεκινάει το φετινό AmiWest, με τις πρώτες ημέρες να είναι αφιερωμένες στους developers. Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Μέσα από αυτή την σελίδα θα σας ενημερώνουμε για ό,τι καινούργιο ανακοινωθεί ή παρουσιαστεί. Επίσης, θα μπορείτε να βρείτε από το Σάββατο τα video live streams ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε κι εσείς από τον υπολογιστή σας.

Μια νέα ανανεωμένη έκδοση κυκλοφόρησε για το MUI 5.0. To MUI 5.0-2017R3 για AmigaOS4/PPC και AmigaOS3/m68k, δημιουργία των Thore Bockelmann και Jens Maus. Όπως πάντα, και σε αυτή την έκδοση έχουν γίνει μπόλικες διορθώσεις και βελτιώσεις στην λειτουργία του.

Ετοιμάζεται το πρώτο τεύχος του Amiga User, ενός νέου περιοδικού που δημιουργείτε στην Πολωνία από την ομάδα του Amiga.net.pl, και το οποίο φυσικά αφορά την Amiga, από τις Classic μέχρι και τις NG. Κάθε τεύχος είναι διαθέσιμο σε εκτυπωμένη πολύχρωμη μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι συντελεστές του Viva Amiga, ενός από τα ντοκιμαντέρ για την Commodore και την Amiga, κυκλοφόρησαν ολόκληρη την συνέντευξη του Bil Herd, και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Το Viva Amiga ξεκίνησε από ένα επιτυχημένο Kickstarter πρίν από περίπου 5 χρόνια. Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο Zack Weddington.