Ιούνιος 2018

Ο κορυφαίος emulator για Amiga γίνεται ακόμα καλύτερος με την νέα έκδοση του WinUAE 4.0.0, στην οποία έχουν προστεθεί, όπως πάντα, πολλά νέα χαρακτηριστικά και έχουν γίνει διορθώσεις προβλημάτων. Το WinUAE είναι το ιδανικό πρόγραμμα για να στήσετε την δική σας Amiga σε κάποιο Windows PC, καθώς υποστηρίζει όλα τα υπάρχοντα μοντέλα. Μπορείτε να τρέξετε μόνο κάποια παιχνίδια ή ακόμα και να στήσετε ένα πλήρες Workbench βασισμένο σε AmigaOS 68K. Από την έκδοση 3.0.0 προσομοιώνει και τους PPC επεξεργαστές, δίνοντας την δυνατότητα να τρέξετε και το AmigaOS 4 Classic.

Μέχρι τις 5 Ιουλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #133 Ιούλιος - Αύγουστος 2018. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break-><--break-><--break->Στο νέο τεύχος θα βρείτε τα παρακάτω.

Κυκλοφόρησε το νέο παιχνίδι της PixelGlass, το Worthy. Πρόκειται για ένα puzzle game στο οποίο έχετε τον ρόλο ενός γενναίου νεαρού που πρέπει να σώσει την αγαπημένη του, η οποία σε κάθε πίστα βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο και φυλάσσεται από γλοιώδη τέρατα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε κάθε επαφή με τέρατα και παγίδες, να χρησιμοποιήσετε τα όπλα που θα βρεθούν στον δρόμο σας με ευρηματικότητα και να φτάσετε στην αγαπημένη σας.

Χαράς ευαγγέλια για όσους συνεχίζουν να λαμβάνουν ικανοποίηση διαβάζοντας the old way - ξέρετε, κάτι με σελίδες τυπωμένο σε χαρτί -, καθώς μόλις κυκλοφόρησε το 20ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet. Ναι, το εικοστό: 20 τεύχη τώρα, τρίμηνο μετά από τρίμηνο είμαστε μαζί σας, πιστοί στο ραντεβού μας and proud of it!<--break->

Πριν λίγες μέρες παρέλαβα τις καινούργιες boxed εκδόσεις των BOH Advanced και Huenison. Δημιουργός και των δύο παιχνιδιών είναι ο Simone Bevilacqua, ο οποίος ήθελε, με την κυκλοφορία του BOH Advance να δημιουργήσει ένα εξαρετικό πακέτο. Άλλωστε ήταν στα σχέδιά του πάντα το Huenison να κυκλοφορήσει και σε boxed έκδοση, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν.