Αύγουστος 2018

Κυκλοφόρησε μια νέα δοκιμαστική έκδοση της SDL 2 για το AmigaOS 4, η οποία σιγά σιγά πλησιάζει και την ολοκληρωμένη σταθερή έκδοση. Η SDL είναι μια βιβλιοθήκη για προγραμματιστές, και επιτρέπει την πρόσβαση σε ήχο, γραφικά (Direct 3D και OpenGL), και συσκευές εισόδου (πληκτρολόγια, χειριστήρια, ποντίκια κλπ.). Υπάρχει σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες και συνήθως την συναντάμε σε παιχνίδια, αλλά και σε κάποιες εφαρμογές.

Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του AmigaFuture #134 Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2018. Το AmigaFuture είναι ένα από τα λίγα έντυπα περιοδικά για τον χώρο της Amiga, το οποίο καλύπτει όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών AmigaOS 4.x, AmigaOS 3.x, MorphOS και Aros. Κυκλοφορεί κάθε 2 μήνες σε 2 γλώσσες, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Για να το αποκτήσετε μπορείτε να το αγοράσετε από τα online καταστήματα APC & TCP, AmigaKit και Alinea. Σας προτείνουμε να γίνετε συνδρομητές ώστε να το βρίσκετε άμεσα στο ταχυδρομικό σας κουτί.<--break-><--break-><--break->Στο νέο τεύχος θα βρείτε τα παρακάτω.

Διατίθενται εντελώς δωρεάν το διπλό άλμπουμ SID Effects από το C64audio.com, το οποίο είναι γεμάτο με SID μουσική από πολλά γνωστά παιχνίδια, όπως τα Ocean Loader IV, Ghosts 'n Goblins, One Man and his Droid. Όλα τα μουσικά θέματα έχουν ηχογραφηθεί με χρήση το SIDFX (6581 + 8580) από τον Chris Whillock σε 24/96 FLAC. 

Πριν λίγο καιρό ανέβηκε στο Aminet ένα patch που μεταφράζει το It Came From The Desert στα Ελληνικά. Δημιοοργός του είναι ο Σπύρος Παπακώτσης, ο οποίος αφιέρωσε μπόλικο χρόνο για να δημιουργήσει το συγκεκριμένο patch, αλλά και δύο installers, έναν για AmigaOS 1.3 και έναν για το 3.1.