Pianeta 2012 Νέα

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η φετινή Pianeta στην Ιταλία, από όπου άρχισαν να βγαίνουν νέα και ανακοινώσεις. Σε αυτό εδώ το άρθρο θα καταγράψουμε όλα όσα συμβαίνουν στην εκδήλωση.

Θα ξεκινήσουμε από την ανακοίνωση της μεταφοράς του MorphOS 3.x στην Sam460ex της ACube, το οποίο σημαίνει ότι οι κάτοχοι του συγκεκριμένου μηχανήματος θα έχουν πια την δυνατότητα να τρέξουν και το MorphOS στο σύστημά τους, εκτός από τα AmigaOS 4, AROS, Ubuntu και Debian. Στις εικόνες παρακάτω μπορείτε να δείτε τις αφίσες που υπάρχουν στον χώρο της έκθεσης από την ACube. Πέρα από το MorphOS τα λειτουργικά Linux Debian Squeeze, Debian Wheezy και το Ubuntu 12.04 θα παρουσιαστούν να τρέχουν στην Sam460ex.

Σε διάφορα μηχανήματα με AmigaOS 4 υπήρχε εγκατεστημένο και παρουσιάστηκε το update 6. Παρουσιάστηκε ακόμα μια πρώτη έκδοση του Sirion USB 3 driver για AmigaOS 4.  Ακόμα παρουσιάστηκε το DigiBooster 3 beta να τρέχει στο AmigaOS 4 με το update 6.

Σε PPC μηχανήματα παρουσιάστηκε η μεταφορά του AROS.

Από το Andrea AFX Palmate παρουσιάστηκε και κυκλοφόρησε ένα καινούργιο port ενός παιχνιδιού, το Equilibrio, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το site του προγραμματιστή.

Ο τωρινός κάτοχος του πηγαίου κώδικα του AMOS Pro, κυκλοφόρισε τον κώδικα ως Public το οποίο και μπορείτε προς το παρόν να το κατεβάσετε από το site της Pianeta.

Νέες motherboards της Sam460ex (με κόκκινο PCB), νέες Minimig με 4MB RAM  και ένας καινούργιος ARM Controller είναι ήδη διαθέσιμα προς πώληση.

Βγήκαν αρκετά νέα από την φετινή Pianeta, που όπως φαίνεται επέστρεψε δυναμικά.