Icaros 1.5

Διαθέσιμη για κατέβασμα είναι η νέα έκδοση του Icaros Desktop v1.5. Σε αυτή την έκδοση χρησιμοποιείται ένας νέος Kernel στον οποίο βασίζεται η διανομή, ο οποίος είναι ο ABI v1 Backport, ο οποίος υπόσχεται αύξηση της ταχύτητας, της συμβατότητας και της σταθερότητας του συστήματος. Βελτιώσεις έχουν γίνει στην εκτέλεση παλιών 68K προγραμμάτων, στην δομή των αρχείων και στην διαδικασία εγκατάστασης.

Σε αυτή την έκδοση χρησιμοποιείται μια ειδική ROM και το λειτουργικό σύστημα από το project AROS 68K, το οποίο καθηστά το Icaros να μην έχει ανάγκη τα original kickstart αρχεία και το AmigaOS για να τρέξει παλιά προγράμματα 68K, μέσω του νέου Janus-UAE 1.3. Με το Janus-UAE τα παλιά προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν είτε μέσα στο Icaros, είτε σε ξεχωριστή οθόνη. Μαζί με το νέο Icaros έρχονται και μερικά πρόσθετα προγράμματα όπως το TVPaint, Real3D, AmiBlitz κα..

Άλλαξε ακόμα και ο τρόπος εγκατάστασης του Icaros στον δίσκο, αφού μέσω του "Icaros Package Installer" μπορείτε πια να επιλέξετε πιο λογισμικό θέλετε να εγκατασταθεί στο σύστημά σας. Αλλαγές γίνανε και στην δομή των αρχείων στον δίσκο. Έτσι, έχουν φύγει από τον κατάλογο Extras όλα εκείνα τα προγράμματα που είναι απαιτούμενα και σημαντικά.

Σε περίπτωση που η νέα αυτή έκδοση με τον νέο Kernel δεν λειτουργεί σωστά στο μηχάνημά σας, υπάρχει και η έκδοση "Legacy Kernel Edition" με τον παλιό Kernel. Στο Icaros 1.5 χρησιμοποιείται το Grub v2 κατά την εκκίνηση, καθώς ο παλιός Grub 1.19 υπάρχει στην Legacy Kernel Edition.

Για να κατεβάσετε την νέα έκδοση του Icaros 1.5 και να δείτε ακόμα περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.