AbiWord 2.8.6r2 και Gnumeric 1.10.17r2

Σε συνέχεια της κυκλοφορίας της τελευταίας έκδοσης του AmiCygnix, κυκλοφόρησαν νέες εκδόσεις και των δύο πιο σημαντικών πακέτων που το υποστηρίζουν, και μιλάμε για το AbiWord και το Gnumeric. Το AbiWord είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, με το οποίο μπορείτε να ανοίξετε ή να δημιουργήσετε πολλούς τύπους αρχείων κειμένου όπως τα Microsoft Word 2007+ (docx) και OpenOffice/LibreOffice. Το Gnumeric είναι ένα πρόγραμμα spreadsheet με δυνατότητα επίσης να ανοίγετε και να σώζετε σε όλους τους διαδεδομένους τύπους αρχείων, για μεγαλύτερη συμβατότητα με αντίστοιχα προγράμματα άλλων λειτουργικών συστημάτων.

Και τα δύο προγράμματα απαιτούν να έχετε εγκατεστημένο στο σύστημά σας το AmiCygnix, στην τελευταία του έκδοση. Και στις δύο αυτές εκδόσεις έχει βελτιωθεί η υποστήριξη των dead keys στο πληκτρολόγιο, όπως αυτό που αφορά τους τόνους. Επίσης, έχει δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής εικόνων SVG και XCF από το Gimp.

Το AbiWord και το Gnumeric μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν από το OS4Depot. Για χρηματικές δωρεές στον developer Edgar Schwan μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του, γιατί πρέπει να υποστηρίζουμε και προγραμματιστές για την δουλειά που κάνουν.