SketchBlock v2.1

Μια νέα έκδοση του ανερχόμενου Sketchblock είναι διαθέσιμη, στην οποία έχουν γίνει πολλές προσθήκες λειτουργιών. Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι ο τρόπος διαχείρισης των χρωμάτων μιας εικόνας, το οποίο έχει αλλάξει από 32bit σε float, κάτι που αυξάνει την ταχύτητα κατά 15%, αλλά και τις απαιτήσεις σε μνήμη. Επίσης έχει αλλάξει το παράθυρο επιλογής χρώματος, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα ευκολότερης επιλογής είτε κατά RGB ή HSV διαβάθμισης.

Προστέθηκαν φίλτρα τροποποίησης μιας εικόνας όπως είναι η περιστροφή, η αντιστροφή και οι ρυθμίσεις gamma, rgb και αντίθεσης. Επίσης, σε αυτή την έκδοση μπορείτε να τροποποιείτε και τα layers είτε αλλάζοντας το μέγεθος (scale), είτε κόβοντας τα (crop), είτε ακόμα περιστρέφοντας τα (rotate).

Το SketchBlock είναι ένα νέο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας για το AmigaOS4, το οποίο σε κάθε του έκδοση γίνεται ακόμα καλύτερο. Προγραμματιστής του είναι ο Andy Broad, που μας έχει δώσει πολλά αξιόλογα προγράμματα, όπως τις μεταφορές των Perl 5.8.5 και του Blender.

Την νέα αυτή έκδοση του SketchBlock μπορείτε να τη βρείτε στο OS4Depot και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site του.