MomosIRC 2.0

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του MomosIRC, ενός προγράμματος που σας δίνει την δυνατότητα να συνδεθείτε σε IRC κανάλια και να συνομιλήσετε σε πραγματικό χρόνο με άλλους χρήστες. Προτού εμφανιστούν και εδραιωθούν τα προγράμματα Instant Messaging όπως το ICQ, MSN και άλλα, τα IRC κανάλια ήταν πάντα γεμάτα κόσμο όπου γινόντουσαν συνομιλίες και ανταλλαγή απόψεων. Τα τελευταία χρόνια η χρήση τους έχει φθίνει, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί, καθώς ακόμα τα περισσότερα sites το χρησιμοποιούν σαν τρόπο επικοινωνίας των μελών τους.

Στην τελευταία έκδοσή του έχουν γίνει πολλές διορθώσεις στο GUI που το τώρα λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Ακόμα έχουν γίνει τα παρακάτω:

  • Υπάρχει η δυνατότητα να βλέπετε την επικοινωνία μεταξύ του server και του client
  • Δυνατότητα αποθήκευσης όλων των συνομιλιών σε αρχεία καταγραφής
  • Μπορείτε να βλέπετε τον φόρτο επικοινωνίας στο δίκτυο με το lagOmeter
  • Έχετε πια την δυνατότητα να δημιουργείτε δικά σας κουμπιά που να εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες

Λόγω των αλλαγών στην δομή των χρωμάτων, θα πρέπει να σβήσετε τις ρυθμίσεις των παλιών εκδόσεων ή αφού ορίσετε ξανά τα χρώματα της αρεσκείας σας, να τα αποθηκεύσετε εκ νέου.

Το MomosIRC διατίθενται δωρεάν ως Freeware και δημιουργός του είναι ο Marian "MaaG" Guc. Μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του, ενώ αν συναντήσετε κάποια προβλήματα, μπορείτε να τα δηλώσετε στο bugtracker ώστε να διορθωθούν σε επόμενες εκδόσεις.