Stargus 2.2.7

Μια νέα έκδοση του Stargus κυκλοφόρησε, βασισμένο στην τελευταία open source έκδοση 2.2.7. Το Stargus είναι μια μηχανή η οποία δίνει την δυνατότητα να παίξετε το Starcraft σε περισσότερες πλατφόρμες, μιας και είναι open source. Για να λειτουργήσει σωστά απαιτεί να έχετε το CD του Starcraft διαθέσιμο κατά την εγκατάσταση, από το οποίο θα τραβήξει τα αναγκαία αρχεία.

Σε μια μAmigaOne έκανε γύρω στα 10 λεπτά να γίνει η εγκατάσταση. Στην αρχή της θα σας ζητηθεί που να εγκατασταθεί το παιχνίδι, όπου δημιουργεί έναν φάκελο με το όνομα Stargus, όπου μπαίνουν όλα τα αναγκαία αρχεία. Εκεί θα βρείτε και το εκτελέσιμο script  έναρξης του. Να έχετε όμως υπόψιν ότι τα αρχεία ρυθμίσεων αλλά και τα saves δεν γίνονται σε αυτόν τον φάκελο, αλλά στο root του δίσκου που το εγκαταστήσατε με όνομα ".stratagus".

Το stargus δούλεψε αρκετά καλά στο μηχάνημά μου, με την μουσική από το CD να ακούγεται καθόλη την διάρκεια και η διαχείριση να είναι αρκετά ικανοποιητική. Δυστυχώς, η CPU ήταν κολλημένη στο 100% ακόμα και όταν το χρησιμοποιούσα σε μικρή ανάλυση. Επίσης δεν λειτουργεί η επιλογή OpenGL στα γραφικά, οπότε μην το ενεργοποιήσετε. Δυστυχώς, δεν λειτουργεί και η επιλογή "Load game" η οποία σε εμένα οδηγούσε σε κλείσιμο της εφαρμογής.

Το Stargus μπορείτε να το κατεβάσετε από το OS4Depot.