D1X-Rebirth και στο AmigaOS 4

Μεταφέρθηκε στο AmigaOS 4 το D1X-Rebirth, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να παίξετε το Descent στο σύστημά σας. Το D1X-Rebirth όμως δεν κάνει μόνο αυτό, αλλά κάνει το παιχνίδι ακόμα καλύτερο, δίνοντάς του νέα χαρακτηριστικά, πχ. την χρήση της μηχανής OpenGL στα γραφικά που τα κάνει να φαίνονται καλύτερα, αυξημένη δυνατότητα παιχνιδιού με πολλούς παίκτες κ.α.. Το D1X-Rebirth είναι Open Source project και θα το βρείτε για Windows, για το MacOS-X και το Linux.

Το D1X-Rebirth είναι εντελώς δωρεάν, αλλά για να λειτουργήσει σωστά απαιτεί να έχετε το PC CD-ROM ή τα αρχεία από το παιχνίδι. Το Descent μπορείτε να το αγοράσετε μαζί με το sequel του, το Descent 2, από το GOG.com. Εγώ ακολούθησα τον δεύτερο τρόπο και αυτό τον τρόπο εγκατάστασης θα σας περιγράψω παρακάτω.

Από το GOG.com θα κατεβάσετε ένα EXE αρχείο που περιέχει και τα δύο παιχνίδια. Δυστυχώς, χρειάζεται εγκατάσταση σε κάποιο Windows μηχάνημα. Μετά, από τον φάκελο εγκατάστασης και μέσα στον κατάλογο "Descent" θα βρείτε δύο αναγκαία αρχεία, τα "descent.hog" και "descent.pig". Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε αυτά τα αρχεία σε έναν φάκελο με το όνομα "Data" μέσα στον φάκελο του D1X-Rebirth.

Αν το τρέξετε και δείτε ότι σας ζητάει τα παραπάνω αρχεία, παρόλο που εσείς τα έχετε μεταφέρει, ελέγξτε αν έχετε το AmiCygnix εγκατεστημένο. Αν ναι, τότε ψάχνει τα αρχεία μέσα στο AmiCygnix. Πρέπει να ακυρώσετε τα Assigns του AmiCygnix τα οποία θα βρείτε μέσα στο user-startup.

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε σε μια μAmigaOne το οποίο σε παράθυρο επάνω στο Workbench και σε μια ανάλυση 1024x768 αποδίδει 18-20fps. Αν συνηθήσετε λιγάκι τον χειρισμό του είναι πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι. Να θυμήσουμε ότι παλιότερα είχε κυκλοφορήσει και μια μεταφορά του Descent 2 από τον Hans-Joerg Frieden.

Το D1X-Rebirth μπορείτε να το κατεβάσετε από το site της AmigaSoft.net.