Νέες AmigaOne από την A-Eon Technology

Πριν λίγες μέρες έγινε το Silicon Dreams & Vintage Computer Festival στο Coalville της Αγγλίας, όπου συμμετείχαν η A-Eon Technology, η AmigaKit, και χρήστες που εκπροσωπούσαν το MorphOS και το AROS. Η A-Eon παρουσίασε δύο νέες AmigaOne motherboards με το κωδικό όνομα Cyrus και Cyrus+, οι οποίες είναι σε prototype μορφή ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τις δούμε σύντομα για αγορά, μιας και αυτές θα πάνε στους developers για δημιουργία των αναγκαίων drivers.

Τα δύο motherboards θα είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστή dual-core PowerPC SOC type P5020, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον με τον P5040 (Quad Core). Η μία motherboard είναι φτιαγμένη σε διαστάσεις micro-ATX, ενώ η δεύτερη σε full-ATX. Ο επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 2GHz και θα χρησιμοποιεί μνήμες DDR3. Στις motherboards θα υπάρχει και το Xorro slot που γνωρίσαμε από την X1000. Το κόστος τους θα είναι ανάμεσα σε αυτό των motherboards της ACube και της X1000, αλλά και αυτό είναι μια πρώτη εκτίμηση.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε μια μικρή συνέντευξη του Trevor Dickinson της A-Eon Technology, όπου μιλάει για τις Cyrus και Cyrus+.