Aros Orca 1.0.3

Κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά update μιας νέας διανομής του AROS 68K, η οποία ονομάζεται AROS Orca. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν το AROS να τρέχει στο WINUAE στο PC τους. Είναι ακόμα στα πρώτα της στάδια, περιέχει τις AROS Roms και περιέχει αρκετό λογισμικό για να το δοκιμάσετε. Έρχεται σε ένα συμπιεσμένο αρχείο των 296MB περίπου, στο οποίο θα βρείτε όλο το αναγκαίο λογισμικό και αρχεία ρυθμίσεων για να το τρέξετε. Μπορείτε επίσης και να το εγκαταστήσετε σε κάποιο πραγματικό μηχάνημα.

Σε αυτή την έκδοση υπάρχει εγκατεστημένο το AROS Nightly Build της 25 Ιουλίου, και ανάμεσα στο λογισμικό του θα βρείτε το OWB 1.0, το 68Κ Netsurf v3.0 r1018, το SimpleMail 0.39, το AmigaAmp 2.5 και παιχνίδια όπως τα Sqrxz, Sqrxz 2, Gemz και διάφορα WHDLoad.

Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσετε την διανομή θα δείτε ότι είναι τα πάντα στα Γερμανικά. Μπορείτε όμως από τις ρυθμίσεις της γλώσσας αυτό να το αλλάξετε. Από τις ρυθμίσεις Input μπορείτε να ορίσετε να έχετε δύο διατάξεις πληκτρολογίου και τα πλήκτρα εναλλαγής. Ευτυχώς, η Ελληνική διάταξη είναι η τελευταία έκδοση, κι έτσι μπορείτε να γράφετε Ελληνικά όπως και σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Θα χρειαστεί όμως να ρυθμίσετε σωστά και τις γραμματοσειρές. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στο guide "Aros και Ελληνικά".

Μπορείτε να κατεβάσετε το AROS Orca από το Aminet και να το δοκιμάσετε.